Consiliul Concurentei a autorizat, marti, dobandirea controlului unic si preluarea pachetului majoritar de actiuni de la SC Adevarul SA de catre Rompetrol Holding SA, se arata intr-un comunicat.

Odata cu achizitionarea pachetului majoritar de actiuni, Rompetrol dobandeste indirect si controlul asupra celorlalte firme care faceau parte din grupul Adevarul, si anume SC Media Soft SA , SC Tipomedia Prod SRL, SC Media Soft Comunicare SRL, SC Foto Adevarul SRL si SC Adevarul Distributie SRL.

Reprezentantii Consiliului Concurentei au aratat ca, desi intra sub incidenta Legii Concurentei, tranzactia este legala si "nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal pe teritoriul Romaniei", se mai arata in comunicat.

in urma verificarilor, reprezentantii institutiei concurentei, au constatat ca Rompetrol nu are nicio activitate pe piata editarii si comercializarii cotidienelor nationale, asa ca nu intra in concurenta cu societatea recent achizitionata, ce are ca principal obiect de activitatea editarea si comercializarea cotidinului Adevarul.

Ca urmare, Consiliul Concurentei a emis o decizie de neobiectiune
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri