„Lucrez de la 17 ani in televiziune, adica de peste 11 ani, si am trecut prin toate genurile. Insa, dintre toate, meseria de reporter si corespondent ma prinde cel mai bine. In ultimul an, am acordat o atentie deosebita politicii externe si am urmat mai multe cursuri care sa ma ajute sa ma specializez pe politica externa”, a declarat Sanda. Anul acesta, ea a urmat un curs de geopolitica la Istanbul si un curs de management media la Glasgow. Pentru ca, dintre toate posturile tv, singurul care i se pare preocupat cu adevarat de afacerile externe este TVR, ea a acceptat propunerea directoarei stirilor, Rodica Culcer, de a se alatura echipei de stiristi din Calea Dorobantilor.

„Am discutat cu doamna Culcer mai multe propuneri de proiecte pe zona corespondentelor speciale. La unele dintre ele am inceput deja sa lucrez”, a marturisit ea, intr-un comunicat emis de TVR.

„Sanda este un reporter pe care multi si l-ar dori in echipa. De la atacurile teroriste de la Londra la revoltele din suburbiile pariziene sau decesul Papei Ioan Paul al II-lea, ea a acoperit cu profesionalism evenimente care au marcat istoria noastra recenta. Sper ca Sanda isi va gasi cat mai curand locul in echipa noastra si va continua sa informeze telespectatorii prin corespondente din zonele fierbinti ale tarii sau ale globului”, a declarat Rodica Culcer, directorul Directiei stiri TVR.

Nascuta la 6 februarie 1978, la Deva, Sanda a absolvit, la 20 de ani, cursurile scolii BBC (1997), dupa ce a debutat in televiziune la postul local 3TV Deva. A fost corespondent al stirilor Pro TV (1996 -1998), de unde a plecat spre redactia de stiri a postului Prima TV (1998 - 2000). A lucrat timp de un an la agentia Idee Communication, apoi a revenit in domeniul stirilor, la Antena 1 (2001-2004) si la Realitatea tv (2004-2006).