Vivendia asteapta aprobarea CE pentru achizitia BMG Music Publishing

Grupul de media si telecomunicatii Vivendi Universal a solicitat, vineri, Comisiei Europene, aprobarea pentru achizitia companiei BMG Music Publishing, contra sumei de 1,63 miliarde de euro (2,08 miliarde de dolari), a anuntat un purtator de cuvant al grupului Universal Music.

Purtatorul de cuvant de la Universal Music, ramura a grupului Vivendi Universal, a declarat ca spera ca procesul de achizitie sa se desfasoare fara impedimente. "Speram ca acest proces se va derula fara dificultati, dat fiind faptul ca prin aceasta achizitie se creeaza o companie care devine lider de piata, dar care lasa loc pentru competitie", a spus reprezentantul Universal Music, conform NewsIn.

Purtatorul de cuvant al Universal Music a precizat ca aceste companii ocupa locurile trei, respectiv patru pe piata mondiala de muzica, insa, combinate, cele doua companii ar avea o cota de piata de 22%, putin mai mare decat cea a actualului lider de piata, compania EMI.

Comisia Europeana va analiza aproximativ o luna de zile solicitarea grupului Vivendi Universal. Dupa inchieierea termenului de o luna, Comisia Europeana fie va aproba tranzactia, fie va comanda o investigatie suplimentara, care va dura patru luni.

Solicitarea grupului Vivendi Universal intervine in contextul in care Comisia Europeana este inca in curs de deliberare in cazul Sony-Bertelsman. Un tribunal din Uniunea Europeana anulase decizia de creare a companiei fuzionate Sony BMG, intre companiile Sony si Bertelsman. Cele doua companii au facut recurs la cea mai inalta curte din Europa. Sony BMG functioneaza in continuare pana cand Comisia Europeana va lua o decizie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Setari Cookie-uri