Awake, primul festival boutique din Romania, anunta primii artisti ce vor urca pe scena la cea de-a doua editie, care va avea loc intre 17-19 august. Wilkinson in fomula live, Milky Chance, The Subways, alaturi de The Parlotones, Fink, Subcarpati cu invitati speciali Hanu’ cu Braga, Mihail, si Satra B.E.N.Z vor concerta pe Domeniul Castelului Teleki din Gornesti, la doar 20 de minute de Tirgu Mures.

Wilkinson este unul dintre cei mai in voga DJ ai momentului, stilul sau fiind cunoscut pentru mixul de drum&bass, dubstep si future jungle. Nelipsit de pe scena festivalurilor importante de afara, anul acesta Wilkinson vine la Awake cu un show live pentru prima data in Romania. Albumul sau de debut „Lazers Not Included” s-a clasat pe primul loc in topul Itunes Dance in 10 tari, iar hit-ul „Afterglow” a strans milioane de vizualizari pe Youtube si fost difuzat de cele mai importante posturi de radio din lume. Wilkinson este cunoscut pentru remix-urile sale, de-a lungul timpului colaborand cu artisti celebri precum Ed Sheeran, Major Lazer, Chase & Status si Nero.

Milky Chance este una dintre cele mai indragite formatii germane, stilul lor combinand muzica indie, folkul si rock-ul alternativ. Hit-ul lor, „Stolen Dance”, s-a clasat pe primul loc in topurile muzicale din diferite tari precum: Austria, Ungaria, Suedia, Franta si multe altele. Dupa succesul de care s-au bucurat in urma primului album, “Sadnecessary”, trupa germana a lansat in 2017 cel de-al doilea album, “Blossom”, care cuprinde si single-ul “Cocoon”.

Cu un stil ce imbina intr-un mod exploziv punk-ul, rock-ul alternativ si indie, The Subways sunt bine cunoscuti pentru hit-uri precum „Oh, Yeah”, „Rock and Roll Queen” sau „Kiss kiss bang bang”. Trupa a cantat in deschiderea concertului Foo Fighters, dar au si participat la festivaluri de muzica importante precum Glastonbury, Lollapalooza sau Leeds & Reading Festivals. Trupa are la activ 5 albume si nenumarate EP-uri, cel mai nou material lansat fiind EP-ul „Good Times” ce contine mai multe versiuni live ale single-urilor formatiei.

The Parlotones este una dintre cele mai indragite si premiate trupe de rock indie din Africa de Sud. The Parlotones au cantat in deschiderea Cupei Mondiale de Fotbal si in deschiderea turneului pe care Coldplay l-a sustinut in Africa de Sud in 2011. Albumul lor, „A World Next Doors to Yours” a devenit cel mai vandut album rock din ultimul deceniu din Africa de Sud.

Fink este numele de scena a renumitul artist britanic Fin Greenall, care activeaza in industria muzicala de peste 20 de ani. FINK si-a inceput cariera muzicala ca DJ, alegand ulterior sa isi exprime trairile cu ajutorul chiatarei si a vocii. Cantaretul a inregistrat de-a lungul carierei impresionante 9 albume, dintre care unul live acompaniat de celebra Royal Concertgebouw Orchestra si a colaborat cu John Legend, Amy Winehouse sau Professor Green. Printre cele mai cunoscute melodii din repertoriul sau se numara „Looking Too Closely”, „Yesterday Was Hard on All of Us” si „Not Everything Was Better in the Past”.

La ce-a de-a doua editie, pe scena festivalului vor mai urca Subcarpati cu invitati speciali Hanu’ cu Braga, Mihail, Satra B.E.N.Z., DJ Shiver, DJ Sauce, DJ Antenna si Detour.

Awake 2018: cat costa biletele

Awake se va desfasura in perioada 17-19 august 2018, pe Domeniul Teleki din Gornesti, judetul Mures, unde participantii se vor putea bucura de zonele si activitatile preferate ale primei editii: biblioteca in aer liber, platforma de discutii Feed Your Mind, scena in copac, cinematograful in aer liber si multe altele. De asemenea, in 2018 se va organiza ce-a doua editie a concursului de instalatii artistice de mari dimensiuni Artdoor, ce vor putea fi admirate in cadrul Awake.

Biletele sunt disponibile online pe eventim.ro, dar si in magazinele partenere: benzinariile OMV, magazinele Vodafone, Orange, Germanos si librariile Diverta. Pana la data de 31 decembrie 2017 abonamentele de 3 zile pot fi achizitionate la pretul WISE BIRD de 99 lei incluzand camping. Din 1 ianuarie, pana miercuri, 28 februarie, in perioada de SPEED BIRD, abonamentele vor fi disponibile la pretul de 109 lei, respectiv 135 lei cu camping.

Povestea Awake

Laura Coroianu, fondatoarea Emagic si organizatoarea Awake, a povestit in cadrul unui interviu acordat wall-street.ro cum a luat nastere festivalul. In urma cu patru ani, fondatorii Emagic au fost contactati de un grup de tineri din Targu Mures cu propunerea de organiza un festival. Se intampla in aceeasi perioada in care B’estFest isi incheia activitatea si la fel Peninsula din Targu Mures. Tinerii voiau un nou festival si au apelat la Emagic. Cum Laura si Guido Janssens, sotul si partenerul Emagic, incheiasera acest capitol si voiau sa se concentreze pe concerte, propunerea a ramas oarecum in aer, insa Laura nu le-a taiat aripile tinerilor si le-a impus niste conditii pentru ca acest proiect sa se concretizeze.

“Le-am spus ca daca este sa facem acest festival, trebuie sa gasim cea mai frumoasa locatie din Romania si sa nu fie o reluare a Peninsula. Avea sa fie ceva nou”, spune fondatoarea Emagic.

Dupa un research indelungat, tinerii au gasit domeniul Teleki, din Gornesti, judetul Mures, care din poze nu promitea, insa odata sosita la fata locului, Laura a ramas fascinata. “Este ceva desprins din povesti, un parc de 7,5 hectare, cu un castel in stil baroc tarziu, considerat de specialisti cel mai frumos din Transilvania, totul pe malul Muresului, la un sfert de ora de Targu Mures”, explica aceasta.

Citeste in continuare interviul cu Laura Coroianu si povestea Awake Festival.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri