Directorul general interimar al Societatii Romane de Televiziune, Doina Gradea, a fost invitata, in 20 martie, la comisia de cultura a Camerei Deputatilor pentru a da explicatii in legatura cu difuzarea pe postul national de televiziune a interviului realizat cu Sebastian Ghita, scrie Agerpres.

"Stimata doamna director general interimar, va invitam sa luati parte la lucrarile comisiei in data de 20 martie, ora 12,00, pe ordinea de zi fiind inscrisa audierea dumneavoastra in legatura cu difuzarea de catre TVR a interviului realizat de jurnalistul Ion Cristoiu cu domnul Sebastian Ghita, persoana pentru care Inalta Curtea de Casatie si Justitie a emis un mandat european de arestare", se arata in adresa trimisa de presedintele comisiei de cultura a Camerei Deputatilor, liberalul Gigel Stirbu.

Mai multe televiziuni, printre care si Televizunea publica, au difuzat miercuri seara, in acelasi timp, un interviu cu Sebastian Ghita, fugit in luna decembrie 2016 din tara si pe numele caruia ICCJ a emis un mandat european de arestare, scrie Digi24.

Dorina Rusu, membru al Consiliul National al Audiovizualului (CNA), s-a sesizat dupa ce interviul cu fostul deputat Sebastian Ghita, acordat jurnalistului Ion Cristoiu, a fost difuzat simultan, miercuri seara, de patru televiziuni – Antena 3, B1 TV, Romania TV si principalul post public de televiziune, TVR 1.

La inceputul sedintei de joi, Dorina Rusu a anuntat ca va formula o autosesizare pentru aceasta premiera, spunand ca nu s-a mai intamplat ca un interviu inregistrat sa fie difuzat simultan de patru posturi de televiziune. Membrul CNA a spus ca felul prin care cele patru televiziuni au difuzat acest interviu face parte dintr-o „mare operatiune de manipulare”.

Citeste si:
Iliescu, interviu pentru o agentie de presa din Rusia
Dupa luni de tacere, Ion...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Hrebenciuc, condamnat la 3 ani inchisoare cu executare