Principalul grup media din Turcia, Dogan Yayin, a anuntat ca va face o oferta pentru preluarea a unei participatiuni de 50,5% din grupul ProSiebenSat.1, aceasta tranzactie facand parte din politica grupului de extindere pe plan international, conform NewsIn.

Un grup restrans de companii va participa la licitatia pentru achizitionarea participatiei majoritare din ProSiebenSat.1, aceasta tranzactie fiind evaluata de analisti la aproximativ sase miliarde de euro (7,7 miliarde de dolari), data limita de depunere a ofertelor fiind jumatatea lunii decembrie, au precizat surse apropiate de aceasta afacere.

Principalii actionari ai grupului ProSiebenSat.1, condusi de mogulul media Haim Saban au avut o tentativa, la inceputul acestui an de a vinde aceasta participatiune editurii Axel Springer pentru suma de 2,5 miliarde de euro insa nu au putut duce aceasta tranzactie la bun sfarsit din cauza autoritatilor antitrust.

Saban impreuna cu alti investitori detin impreuna 88% din drepturile de vot in cadrul consiliului de administratie al grupului ProSiebenSat.1 si 13% din actiunile preferentiale in cadrul ProSieben, ceea ce insumeaza 50,5% din capitalul total al companiei.

In cursul saptamanii trecute compania Springer a cazut de acord cu grupul Dogan Yayin, detinator al unui imperiu media care cuprinde posturi de televiziune si diferite cotidiane, privind achizitionarea a unei participatii de 25% din DoganTV, parte a grupului Dogan Yayin.

Grupul ProSiebenSat.1, unul dintre cei doi mari jucatori pe piata media din Germania, controleaza canalele TV ProSieben, Sat.1, N24 si Kabel1 si este estimat la cinci miliarde de euro (aproximativ 6,4 miliarde de dolari).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri