Studiourile Mediapro Buftea au inregistrat, dupa primele noua luni ale anului 2006, pierderi de 8,3 milioane lei (2,35 milioane euro) si o cifra de afaceri de 19,28 milioane lei (5,46 milioane euro), a anuntat un comunicat al companiei, remis bursei electronice Rasdaq.

In perioada similara a anului precedent, 2005, studiourile Mediapro au inregistrat pierderi de circa 10 milioane lei (aproximativ 2,82 milioane euro) si afaceri de 21,94 milioane lei (6,18 milioane euro). Societatea a avut, in primele noua luni ale anului 2006, un volum total de cheltuieli de 27,68 milioane lei (7,84 milioane euro), din care cea mai mare parte au reprezentat-o cheltuielile de exploatare, care s-au cifrat la suma de 26,64 milioane lei (7,54 milioane euro).

In perioada analizata, studiourile Mediapro au inregistrat venituri totale in valoare de 19,38 milioane lei (aproape 5,5 milioane lei). in anul 2005, compania a raportat pierderi de 7,9 milioane lei si o cifra de afaceri de 36,17 milioane lei, potrivit NewsIn.

Studiourile Mediapro Buftea dispun de un capital social in valoare de 36,3 milioane lei, actionarii societatii fiind societatea Media Pro Pictures, controlata de Adrian Sarbu, care este si presedintele consiliului de administratie al studiourilor Mediapro Buftea (81,47%), Fondul Proprietatea (10,71%), SIF Muntenia (5,55%), alti actionari (2,27%).

Societatea este cotata pe piata Rasdaq, ultima tranzactie cu actiuni Mediapro avand loc pe data de 25 septembrie 2006, fiind tranzactionate 20 de actiuni, la pretul mediu de 2,5 lei pe actiune.

Studiourile Mediapro sunt fostele studiouri de film Buftea, achizitionate, in 1998, de catre compania Media Pro Pictures. Studiourile dispun de 15 platouri de filmare, pentru productii de cinema, televiziune si publicitare.

Pe platourile studiourilor Media Pro s-au realizat, in ultimii sase ani, peste 50 de filme, printre care productia franceza "Joyeux Noel", nominalizata la Oscar, "Sex Traffic", film laureat al premiilor BAFTA in 2005 sau filmul romanesc "Restul e tacere" al lui Nae Caranfil, aflat in productie, productia cinematografica cu cel mai mare buget din Romania post-decembrista (2,4 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri