In contextul in care imaginea Romaniei ca o piata de forta de munca ieftina se indreapta catre o piata pentru o forta de munca bine pregatita si competitiva, scopul acestui eveniment este de a aduce in atentie importanta conditiilor de munca si a spatiului de birou ca factori in retinerea si motivarea Knowledge workers. Inca nu am gasit o traducere adecvata in romaneste pentru acest termen care defineste cei mai bine pregatiti angajati intr-o companie, a declarat Magda Marcu de la SOPOLEC Business Advisory Services.

In cadrul evenimentului s-au subliniat atributele esentiale pentru motivarea si retinerea angajatilor, precum si importanta amenajarii birourilor pentru a-i incuraja pe acestia sa lucreze la potentialul lor maxim. Includerea ergonomiei si a programelor de fitness in programul de sanatate si securitate al companiei au fost propuse ca solutii pentru diferentierea de biroul traditional si pentru creterea performanei, a confortului i satisfaciei n munc pentru toi cei care i desfoar activitatea n birouri.

Organizatorii sunt increzatori ca subiectele dezbatute au atras atentia asupra noilor tendinte in amenajarea birourilor si a relatiei angajator-angajat, ce vor ajuta Romania sa devina un jucator mai puternic pe piata angajatilor cu nivel inalt de pregatire.

In cadrul conferintei, au sustinut prezentari experti internationali in domenii precum managementul proiectelor, globalizare, structuri organizationale, ergonomie, design interior, programe de sanatate si fitness pentru companii:

Magda Marcu, SOPOLEC Business Advisory Services
Implementarea unor solutii care sa asigure un grad mai ridicat de flexibilitate, rapiditate si inovatie necesare in contextul competitiei globale

Vladimir Arsene, Westfourth Architecture
Arhitectura si Designul Interior fata in fata cu provocarile mediului de afaceri actual

Bndicte Feltz, Steelcase International
Ultimele tendinte in amenajarea spatiilor de birouri axate pe flexibilitate si menite sa stimuleze creativitatea si cresterea performantei angajatilor

Ruxandra Stoian, HR Club
Noile dispozitii legislative menite sa asigure conditii de lucru mai bune pentru angajati

Dr. Ramona Apostol, Medicover
Medicina ocupationala solutii inovative pentru cresterea eficientei angajatilor prin introducerea unui program ergonomic

Michelle Dietrich, World Class Fitness
Tendinte in introducerea fitness-ului la locul de munca.

Evenimentul s-a incheiat cu un cocktail n cadrul cruia participantii au putut viziona filmulete de interes general proiectate pe un ecran plasma. Specialisti in resurse umane, design interior, facility managers, renumiti arhitecti si directori executivi au avut posibilitatea de a interactiona i discuta despre provocarile zilnice si solutiile de succes impreuna cu expertii conferintei.

In contextul in care Romania trebuie sa se pozitioneze cat mai bine pe piata fortei de munca in competitia globala, conferinta The Innovative Workplace reprezinta un cadru semnificativ pentru dezvoltarea intr-o directie noua, constructiva a companiilor pentru imbunatatirea mediului de afaceri romanesc.

Pentru mai multe detalii despre conferinta, copii ale prezentarilor, fotografii, film, vizitati www.sopolec.com/innovative.