De Ziua Mondiala a Libertatii Presei, Dragos Patraru, realizatorul emisiunii Starea Natiei, a publicat o inregistrare video in care conducerea TVR insulta jurnalistii critici cu puterea. Inregistrarea face parte dintr-o ancheta la care echipa Starea Natiei lucreaza si care vizeaza derapajele televiziunii publice din ultimele sapte luni, de cand Patraru si echipa sa s-au reintors, dupa un an si jumatate petrecut la Digi24.

Intr-o postare pe blogul personal, Dragos Patraru publica o inregistrare video in care Doina Gradea, presedintele director general al televiziunii publice si Eduard Darvariu, director si producator executiv TVR 1 insulta jurnalistii din cadrul TVR care sunt critici cu PSD.

"Volumul de informatii este coplesitor. Nu-i putem face fata. Emisiunea Starea natiei ne ocupa aproape tot timpul. De duminica seara si pana joi aproape in noapte nu facem altceva. Nimeni din echipa nu lucreaza mai putin de zece ore pe zi la aceasta productie. Si inca de multe ori suntem departe de ce am vrea sa va oferim. Avem nevoie de timp, pentru a pune cap la cap toate datele acestei anchete, la care lucram de mai bine de 7 luni. Deocamdata, tragem un serios semnal de alarma cu privire la ce se intampla la televiziunea publica. Desi e greu de spus in ce masura, intr-o societate cu totul stramba, un comportament aberant mai poate fi perceput ca atare. Vom vedea.

Am comprimat foarte multe informatii intr-un filmulet, reducandu-i in ultimele zile serios dimensiunea, pentru a arata opinia pe care cei mai importanti oameni ai SRTV – Doina Gradea (presedinte director general) si Eduard Darvariu (Director TVR 1 si producator executiv) – o au despre TVR, despre misiunea publica a televiziunii, despre legile care guverneaza TVR, despre raportarea la putere si despre jurnalism.

Nu e vorba despre noi si despre emisiunea Starea natiei, de aceea am si anuntat public ca nu vom continua aici, daca lucrurile nu se vor schimba. Mai mult, cu privire la intimidarile, amenintarile si incercarile repetate de cenzura, precum si despre masurile menite sa reduca la minimum audienta emisiunii vor fi probabil mai multe procese. Unele probe le pastram pentru sala de judecata. Aici este vorba despre niste oameni care – la ordin politic sau pur si simplu din slugarnicie – vor sa aserveasca televiziunea publica puterii.

Citeste si:
Dancila, minciuni in lant la Televiziunea Publica
Dancila, minciuni in lant la...

Iata filmul pe care l-am facut! Am decis sa nu folosim emisiunea Starea natiei pentru a-l difuza. Urmeaza o productie mult mai mare, cu multe explicatii si cu alte multe inregistrari din care reies nu doar abuzurile editoriale facute de acesti oameni si de altii care, la adapostul protectiei politice, ii slujesc, ci si cele financiare. Vom urca aici si inregistrarile intregi (cele care nu expun sursele noastre), pentru conformitate”.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Saptamana trecuta, in cadrul emisiunii sale, Dragos Patraru a acuzat din nou probleme cu conducerea TVR. „Am fost instiintati in scris de conducerea superioara ca daca mai vorbim ceva prostii aici la emisiune vom fi scosi de pe post”, a spus Patraru in finalul emisiunii de luni seara, potrivit Pagina de Media.

„Vor scriptul dinainte. Pana acum, nu l-au vrut, dar acum vor sa vada ei ce zicem la emisiune.”, le-a explicat el telespectatorilor. „Ceausescu ar fi invidios”, a incheiat Patraru.

„Asa ca sa stiti ce se va intampla cu noi daca nu am mai aparut”, a mai spuns Patraru care a si detaliat cum a fost instiintat in premiera de ceidin TVR ca vor sa vada textele emisiunii inainte ca aceasta sa fie realizata

Citeste si:
TVR, peste 1 milion de lei pentru producatorii independenti in 2019
TVR aloca peste 1 milion de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Adriana Cotel, demisa de la conducerea Spitalului Fundeni