Daca nu esti pasionat de citit si preferi sa te documenzi din surse alternative, iti recomandam sa incerci cateva documentare de pe Netflix, platforma care contine astfel de materiale din diverse domenii. Noi ne vom limita in a-ti prezenta cateva titluri de business, pe care cu siguranta le vei gasi interesante si iti vor oferi o alta perspectiva asupra industriei alimentare, industriei de fashion sau de banking , potrivit Business Insider.

Daca ai putin timp liber si vrei sa il folosesti cat mai bine cu putinta, documentarele sunt o varianta buna: te relaxezi si in acelasi timp inveti lucruri noi si interesante. Platforma Netflix e o adevarata comoara cand vine vorba despre acest gen de productii, cu documentare educationale despre diverse industrii si domenii. Iata cateva dintre sugestiile noastre:

Steve Jobs: One Last Thing (2011)

documentare netflix

Sursa foto: usa.newonneflix.com

Steve Jobs a fost unul dintre cei mai venerati antreprenori din timpurile noastre. In documentarul PBS, „Steve Jobs: One last thing”, producatorii traseaza cariera lui Jobs si mostenirea pe care acesta a lasat-o in tehnologie si retail, precum si in modul legendar in a-si prezenta produsele.

Citeste si:
Ce spune Bill Gates ca a invidiat cel mai mult la Steve Jobs
Bill Gates l-a laudat pe...

The true cost (2015)

Fenomenul fast fashion isi are radacinile in fabricile de productie din Cambodgia si Bangladesh, tari prezentate in mare parte din acest documentar, unde vei putea vedea conditiile inumane in care muncitoarele lucreaza. Documentarul a fost realizat din donatiile de pe Kickstarter.

Banking on Bitcoin (2016)

documentare netflix

Sursa foto: netflix.com

Acest documentar te introduce in lumea virtuala a bitcoinului, incepand din momentul crearii lui in 2009, imediat dupa declansarea crizei financiare. Filmul contine interviuri cu experti din domeniu, care explica pe indelete cum functioneaza bitcoinul si care este impactul acestuia in economia internationala.

Citeste si:
Documentare despre calatorii pe care sa le vezi in 2019
5 documentare despre...

Fed Up (2014)

O investigatie in industria alimentara americana si raspunsul la intrebarea "de ce alimentele procesate - in special zaharul - contribuie la boli mortale precum obezitatea?"

(Dis)honesty: The Truth About Lies (2015)

documentare netflix

Sursa foto: thedishonestyproject.com

Dan Ariely, economist la Universitatea Duke, explica de ce mint oamenii si care sunt consecintele deciziei de a nu spune adevarul. Filmul alterneaza o serie de interviuri cu persoane ale caror cariere s-au distrus din cauza lipsei de onestitate si descrierile experimentelor comportamentale pe acest subiect.

Citeste si:
Cum isi stimulau creativitatea cele mai luminate minti ale omenirii
Cum isi stimulau...

Food, Inc. (2008)

O privirea de ansamblu asupra felului dramatic in care industria alimentara s-a schimbat incepand cu 1950, datorita - sau din cauza, multinationalelor si companiilor de fast food. Filmul a fost nominalizat la premiile Oscar.

documentare netflix

Sursa foto: netflix.com

Hot girls wanted (2015)

Acest documentar a fost produs de actrita Rashida Jones care si-a propus sa prezinte vietile tinerelor care lucreaza in industria pornografica, punand accent pe dificultatile pe care acestea le intampina, cum ajung independente din punct de vedere financiar, dar prinse intr-o industrie care le exploateaza.

Sursa foto: Pixabay.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
12 luni de Netflix, cadou pentru clientii comuni Vodafone si UPC