Un comunicat de presa de la Washington, transmis miercuri seara, anunta planuri ale companiei Radio Europa Libera/Radio Libertatea de a lansa noi servicii de stiri in Romania si Bulgaria in scopul consolidarii peisajului mediatic din cele doua tari, anunta postul de radio in editia electronica, scrie Digi24.

„Speram in mod special ca transmisiunile noastre, realizate de jurnalisti locali, sa contribuie la dezvoltarea unei prese libere, sa promoveze valorile si institutiile democratice si sa sutina dezbaterile in ambele tari despre locul lor in NATO, in Uniunea Europeana si in celelalte organizatii occidentale. Asteptam sa intram in parteneriat cu media locale independente si cu societatea civila”, afirma Thomas Kent, presedintele companiei REL/RL.

Potrivit comunicatului de presa, oficialitati guvernamentale, reprezentanti ai societatii civile si ziaristi din ambele tari si-au exprimat ingrijorarea ca dezinformarea, coruptia si divizarile sociale sint pe cale sa submineze sistemele lor politice.

Radio Europa Libera/Radio Libertatea va incepe sa transmita, incepind din decembrie 2018, reportaje multi-media, analize politice in limbile bulgara si romana si sa activeze in parteneriat cu institutiile media locale pentru a da amploare proiectelor existente, pentru a promova responsabilitatea pe plan public si pentru a contracara informatiile false.

Radio Europa Libera si Radio Liberty au fost infiintate in timpul Razboiului Rece pentru combaterea comunismului. Dupa ce si-a inchis activitatea in Romania in august 2008, postul de radio finantat de Congresul Statelor Unite a continuat sa emita in Moldova si regiunea Transnistria, dar si in alte zeci de tari din Europa de Est, Balcani si Orientul Mijlociu.

Citeste si:
Orban a subliniat legitimitatea aderarii aspiratiilor Romaniei la...
Orban a subliniat la Munchen...

Sursa foto: Bartek Zyczynski/ Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Emigrari: Peste 10.000 de tineri au plecat din Romania in 2018
Setari Cookie-uri