Fostul prestedinte al SUA, Barack Obama, si-a planuit prima calatorie in Africa dupa ce a parasit Casa Alba anul trecut. Asadar, lista sa de lectura pentru aceasta vara, pe care a publicat-o pe Facebook, se concentreaza si pe literatura africana, potrivit BI.

Carti recomandate de Barack Obama

1. “O lume se destrama” de Chinua Achebe

“Un adevarat clasic al literaturii mondiale. Acest roman prezina o imagine a luptei societatii traditionale cu influentele straine, de la misionarii crestini la colonialismul britanic. O capodopera care a inspirat generatii de scriitori din Nigeria din Africa si din intreaga lume”, spune Obama despre cartea “O lume se destrama”.

2. “Americana” de Chimamanda Ngozi Adichie

“De la unul dintre cei mai mari scriitori contemporani ai lumii apare povestea a doi nigerieni care isi fac drumul in SUA si in Marea Britanie, ridicand intrebari universale despre rasa si apartenenta, experienta diasporei africane, cautarea unei identitati si a unei case”, spune Obama despre cartea “Americana”.

3. “Intoarcerea” de Hisham Matar

“O amintire frumoasa, care echilibreaza cu pricepere un ghid despre istoria recenta a Libiei cu povestea autorului care isi cauta tatal disparut in inchisorile lui Gaddafi”, spune Obama despre “Intoarcerea”.

4. “Cei goi si cei morti” de Norman Mailer

Publicat in 1948, romanul “Cei goi si cei morti” inregistreaza cu precizia si realismul unui reportaj lupta disperata a treisprezece soldati americani pe o insula din Pacific controlata de japonezi. Vanati de lunetisti si angajati in lupte corp la corp, soldatii trec printr-un adevarat infern. Urmarind transformarile pe care le sufera soldatii angrenati in conflict, Mailer ii caracterizeaza pe fiecare in parte prin flashback-uri menite sa le lumineze existentele anterioare.

5. “Un veac de singuratate” de Gabriel Garcia Marquez

“Un veac de singuratate”, capodopera care l-a propulsat pe Gabriel Garcia Marquez pe orbita celebritatii internationale si i-a adus premiul Nobel (1982), este, in opinia unanima a criticii - dupa Don Quijote de la Mancha, nemuritoarea creatie a lui Cervantes -, cel mai frumos roman de expresie spaniola din toate timpurile, asa cum marturiseste si Pablo Neruda care il numeste „Don Quijote al timpului nostru“.

6. “Gilead” de Marilynne Robinson

Dupa 25 de ani de menaj, Marilynne Robbinson scrie o poveste despre trei generatii, de la Razboiul Civil pana in secolul XX. Romanul ei a castigat premiul Pulitzer in 2004, a intrat in top 10 cele mai bune carti ale anului realizat de New York Timesc si a castigat Premiul Cercului Criticilor Nationalisti pentru Fictiune.

7. “Problema celor trei corpuri” de Cixin Liu

“Problema celor trei corpuri” este scrisa de cel mai iubit autor de SF din China, Cizin Liu, care a castigat premiul Hugo cu aceasta carte. Cartea face parte din colectia “The Remembrance of Earth’s Past Trilogy” impreuna cu cartile “The Dark Forest” si “Death’s End”.

Sursa foto: Evan El-Amin/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri