In pragul intrarii in Uniunea Europeana, Realitatea TV are onoarea sa il aduca in Romania pe fostul cancelar al Germaniei reunificate, Excelenta Sa Dr. Helmut Kohl, omul care a reunificat Germania, iar apoi s-a aflat in prim-planul deciziilor de reunificare a continentului.

Helmut Kohl este unul dintre liderii politici care a pus bazele noii Europe,
contribuind in mod decisiv la caderea "cortinei de fier" si la demararea procesului de deschidere a Uniunii catre fostele state comuniste. Principala motivatie pentru care Realitatea TV a initiat acest eveniment este aceea ca Helmut Kohl este una dintre personalitatile politice careia i se datoreaza in mare masura ceea ce se va intampla Romaniei pe 1 ianuarie 2007.

Pe 20 decembrie 2006, Helmut Kohl vine in Romania. Este si data la care Realitatea TV anunta, in cadrul unui Gale televizate, de mare tinuta - "Zece pentru Romania 2006" - care sunt cele mai valoroase personalitati publice ale Romaniei. Realitatea TV a initiat acest demers avand certitudinea ca elitele sunt singurele capabile sa genereze acea schimbare de mentalitate de care Romania are nevoie pentru a se
comporta ca un stat modern al noii Europe.

Helmut Kohl este politicianul care a afirmat: "Am fost subestimat decenii intregi, dar m-am descurcat foarte bine, in ciuda acestui lucru". Tot el este cel care a spus ca "Pacea trebuie sa fie mai mult decat absenta razboiului".