Dorina Rusu a punctat faptul ca mai multi membri ai Consiliului au facut sesizari privind modul in care televiziunile au abordat subiectul „10 august”, dar, avand in vedere majoritatea din CNA, a fost rezervata privind rezultatul discutiilor, scrie Digi24.

Rusu a facut in ultimele patru luni sesizari pe diverse probleme - afirmatii ale ministrului Agriculturii, Petre Daea, ale presedintelui Camerei deputatilor, Liviu Dragnea, dar si privind modul „manipulator” in care Romania TV a informat publicul legat de protestele din 12 mai.

„Multe dintre ele (autorsesizari, n.r.) nu au ajuns sa fie discutate. Suntem ramasi mult in urma, mai ales ca vara asta au fost foarte putine sedinte. Noi nu suntem in timp real, suntem cu 6 luni in urma. De asta si spun ca este o institutie nefunctionala”, a declarat ea pentru News.ro.

Legat de protestul din 10 august, Rusu a afirmat ca mai multi membri ai CNA au facut sesizari - majoritatea, cu privire la relatarile Realitatea TV. Legat de acelasi post de televiziune au fost primite la Consiliu numeroase sesizari din partea telespectatorilor.

„Cred ca vor fi discutate curand, pentru ca sunt multe, dar depinde si de cat dureaza monitorizarea. Cred ca vor fi luate masuri. Stiu ce voi propune eu, dar nu stiu ce vor vota colegii mei, desi, avand in vedere majoritatea...”, a adaugat ea.

Cat priveste Consiliul, sapte dintre cei zece membri actuali au, „intr-un fel sau altul”, legaturi cu PSD.

Miercuri, Rusu a transmis intr-un comunicat: „Ieri seara am asistat la Antena 3 la un spectacol care va ramane unul de trista amintire in istoria, oricum trista, a televiziunii din Romania. Presedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat in direct si la o ora de varf ca anul trecut au venit in Romania patru straini care au stat trei saptamani la un hotel celebru, cu scopul de a-l asasina. (...) Cand un politician face afirmatii iresponsabile intr-o emisiune de televiziune, moderatorul este obligat sa-l readuca cu picioarele pe pamant, dar acest lucru nu s-a intamplat in emisiunea de la Antena 3”.

„Felul in care au decurs discutiile a aratat ca interviul a facut parte dintr-un plan de a deturna atentia publicului de la abuzurile de pe 10 august. Afirmatiile potrivit carora pe 10 august a fost o incercare de lovitura de stat, ca lui Klaus Iohannis si partidelor de opozitie le place violenta, ca presedintele vrea sa-l elimine din politica, ca multinationalele au finantat protestul fac parte, in mod evident, dintr-un plan de dezinformare, dar nu au fost in niciun fel puse la indoiala sau contracarate de moderatoarea emisiunii”, a continuat Rusu.

In incheiere, ea a subliniat: „M-am autosesizat, desigur, in legatura cu aceasta emisiune si sper sa se discute intr-un timp cat e posibil de scurt. Din pacate, CNA este una dintre institutiile nefunctionale si lipsite de eficienta din aceasta tara. Cred ca avem o responsabilitate mare pentru felul in care arata peisajul mediatic si chiar pentru felul in care arata azi viata publica din Romania”.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri