Dupa ce a intrebat-o pe Carmen Dan daca in opinia sa se impune ”o reglementare care sa controleze retelele sociale”, facand referire la Facebook, senatorul PSD Tit Liviu Brailoiu a prezentat ce intelege el prin "controlul Facebook-ului", scrie G4Media.

In opinia senatorului PSD, in Romania este nevoie de o "legislatie care sa reglementeze continutul, pentru a nu se mai prolifera amenintari".

Rep: Ce ar trebui sa contina aceasta lege, cum vedeti reglementate retelele sociale?

Tit Liviu Brailoiu: Din punctul meu de vedere, n-ar fi o noutate. Retelele sociale sunt reglementate in statele membre UE. Au legislatie specifica, am vazut in Spania, Portugalia. In nici un caz nu sunt de acord sa ajungem la o legislatie gen Erdogan prin Turcia sau China. Repet, nu vreau sa ajung acolo, dar vreau sa ajung la o legislatie care sa reglementeze continutul. In sensul de a nu se mai putea prolifera amenintari sau aduce atingere demnitatii persoanei.

Rep: Ce intelegeti dvs prin controlul Facebook? Nu sunt suficiente legile penale? Cine ameninta, cine instiga la violenta etc incalca Codul Penal.

Citeste si:
Strangerea fondului clasei, o practica de care nu vom scapa niciodata
Strangerea fondului clasei, o...

TLB: Nu sunt suficiente. In Codul penal nu sunt sanctiuni pentru calomnii si insulte. Probabil ca sunt suficiente, dar pe Facebook suntem singura tara in care se face ce se face in Romania. Ma uitam in Germania. La un eveniment de familie, s-a urcat cineva pe o masa. Atata tot, la evenimentul familiei. Acolo cineva a filmat, s-au vazut partile intime. Sanctiunea pentru asa ceva era de 15 mii de euro si interzicerea folosirii retelei pe o perioada de cinci ani. Si pentru ce? Nu vreau sa fie nici atat de drastica, dar eu nu mai vreau sa vad pe Facebook persoane inarmate care ameninta politicieni. Vi se pare normal ca cineva sa va insulte in mod constant pe o pagina de Facebook?

Sursa foto: Shutterstock / My Life Graphic

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Facebook investeste in controlarea masinilor doar prin gandire