Absolut Vodka este numai buna pentru vanzare. Guvernul suedez a anuntat ca intentioneaza sa vanda sase companii ale statului, printre care Vin & Spirit, compania mama a catorva branduri importante precum Absolut cel de-al cincilea brand ca valoare in intreaga lume - si Cruzan Rum.

Vanzarea Vin & Spirit a fost estimata de analisti de pe Wall-Street la mai bine de patru miliarde de dolari, discutia in legatura cu pretul acesteia fiind un subiect de mare interes pentru specialisti, inca de la inceputul anului, cand o coalitie de centru-dreapta a preluat conducerea guvernului suedez.

Brands' Beam Wine & Spirits a fost frecvent mentionat ca cel mai agreat pretendent pentru la titlu. Si asta pentru ca duce lipsa de un brand puternic al bauturilor spirtoase, brand care sa fie numai al sau. Mai mult decat atat, Brands' Beam Wine & Spirits deja importa si distribuie Absolut in SUA printr-un joint venture cu Vin & Spirit.

"Ceea ce are statul sub control, se afla acolo numai daca este si un motiv intemeiat. De aceea am ales aceste companii, tocmai pentru ca nu credem ca ar exista un asemenea motiv. Am inceput procesul astazi insa va dura ceva timp, a precizat pentru presa internationala Maud Olofsson, reprezentant al ministerului energiei si industriei.

Un alt mare jucator al pietei, legat de V&S este producatorul de bere numarul unu in SUA, Anheuser-Busch Cos., care si-a semnalat frecvent dorinta de a intra pe piata premium a bauturilor spirtoase, piata care poate creste cu mult mai mult cifra de afaceri, decat in cazul berii. Recent au avut loc discutii importante intre executivii Anheuser-Busch si distribuitori, insa ramane neclar daca vor vrea sa se dezvolte prin noi achizitii sau numai prin intermediul unor branduri mai mici cum ar fi si Jekyll & Hyde, o bautura lansata recent de Anheuser-Busch.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri