In ultimii ani, de la filmul ”Avatar” incoace, ai nevoie de ochelari 3D ca sa mergi la un film la cinema. Rare sunt cazurile in care filmele sunt 2D si nu e nevoie de acest echipament. Si mai rare sunt cazurile in care, desi vezi filmul in doar doua dimensiuni, lungime si latime, adancimea este data de povestea care se desfasoara pe ecran. Tot in acelasi plan, la fel ca filmele 2D, se misca si limbile ceasurilor, iar casa fantastica din film seamana din cel putin un punct de vedere cu o constructie din anii 1890 din Romania.

Lewis (Owen Vaccaro), un baiat de 10 ani, unul dintre personajele principale din filmul ”Misterul Ceasului din Perete” – ”The House with A Clock in Its Walls”, o ecranizare a unui roman clasic scris de John Bellairs si ilustrat de Edward Gorey – il intreaba pe unchiul sau, Jonathan Barnavelt (Jack Black), atunci cand ajunge pentru prima data in casa fantastica a acestuia, daca nu sunt prea multe ceasuri in holul amplu al cladirii. Jonathan ii raspunde ca pentru unii pot fi multe, dar ca pentru el sunt suficiente.

Mi-am amintit de aceasta scena din film in momentul in care am intrat in Muzeul Ceasului din Ploiesti, la invitatia Vertical Entertainement, distribuitorul filmului ”Misterul Ceasului din Perete”, ce a avut premiera pe 28 septembrie 2018. Casa care adaposteste muzeul infiintat de profesorul Nicolae Simache in anii `60 , construita in 1890 si restaurata in 2016, a apartinut unui om politic din trecut, Luca Elefterescu, politician conservator, fost prefect al judetului Prahova. La fel ca in film, incaperile casei adapostesc peste 1.000 de ceasuri de toate tipurile – de la ceasuri de semineu la ceasuri de buzunar, dintre care unele au apartinut unor personalitati culturale si politice –, iar colectia totala a muzeului numara peste 4.000 de piese.

Muzeul Ceasului

Diferenta dintre casa care adaposteste Muzeul Ceasului din Ploiesti si cea din filmul distribuit de Vertical Entertainment este ca, in cazul constructiei din Ploiesti, nu este, din cate cunoastem, niciun ceas in pereti. Nu va vom dezvalui care este misterul ceasului din peretii casei lui Jonathan Barnavelt, pentru a nu va strica placerea vizionarii, insa nu riscam nimic daca redam cateva dintre declaratiile celor implicati in mod direct in filmarea acestei pelicule.

„Copiii de toate varstele vor indragi acest film, insa noi am vrut sa le oferim mai mult suspans. Uneori e nevoie sa accesezi zona intunecata ca sa starnesti aceste emotii”, povesteste Jack Black, care joaca rolul lui Jonathan Barnavelt.

O poveste plina de magie si mister, filmul il urmareste pe Lewis (Owen Vaccaro), un baietel de 10 ani, care este nevoit sa se mute la unchiul sau, intr-o casa neobisnuita in care se aude mereu ticait de ceas. Orasul ascunde sub atmosfera linistita o lume secreta plina de magi si vrajitoare care se vor dezlantui dupa ce Lewis ii aduce la suprafata fara sa-si dea seama.

Misterul Ceasului din Perete

„Misterul Ceasului din Perete este un film de familie in cel mai bun sens posibil”, afirma Cate Blanchett, care joaca rolul doamnei Zimmerman. „Si pentru ca este infricosator uneori, cred ca e un privilegiu pentru un parinte sa isi tina copilul de mana si sa ii spuna ca voi porni impreuna in aceasta aventura”, continua actrita. „Filmul este sofisticat, intunecat, emotionant, amuzant, surprinzator si captivant, pentru ca descrie perfect atmosfera din romanul omonim, din care se inspira”.

Fascinat de minunatiile ce se petrec in casa, de ciudateniile unchiului Johnathan si dialogurile hilare cu vechea si efervescenta lui prietena, domnisoara Zimmerman (Cate Blanchett), baiatul descopera ca are puterea de a deveni cel mai tanar si puternic vrajitor.Inspirat dintr-un roman clasic, scris de John Bellairs si ilustrat de Edward Gorey, „Misterul Ceasului din Perete” este regizat de Eli Roth si scris de Eric Kripke. Distribuit de Vertical Entertainment, filmul are premiera pe marile ecrane din 28 septembrie si va putea fi urmarit atat in varianta subtitrata cat si dublata in limba romana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri