Ghidul saptamanal de informatie culturala si de petrecere a timpului liber "sapte Seri" a obtinut in 2006 venituri totale de 2,2 milioane de euro si estimeaza o crestere de 30-40% pentru 2007, a declarat pentru NewsIn redactorul sef al "Sapte Seri", Valentin Vasiloiu.

"Potrivit estimarilor noastre, veniturile publicatiei au crescut anul acesta cu 30% fata de 2005, pana la 2,2 milioane de euro", a declarat pentru NewsIn Valentin Vasiloiu, redactorul sef al "Sapte Seri".

El spune ca in 2005 "sapte Seri" a obtinut venituri totale de 1,6 milioane de euro. Potrivit Ministerului de Finante, Kopa Publicatii, editorul "sapte Seri", a avut venituri de aproape un milion de euro in 2005 si nu a inregistrat profit net.

Si pentru 2007, odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, Vasiloiu estimeaza o crestere substantiala a veniturilor ghidului, cu aproximativ 30-40 de procente. Veniturile obtinute de ghid provin in intregime din publicitate.

Costul unei pagini de reclama in editia de Bucuresti a ghidului este de 2.300 de euro, in timp ce coperta ajunge la 3.200 de euro, potrivit reprezentantilor ghidului. in editiile locale, tariful pentru o pagina este de 1.000 de euro, in vreme ce coperta costa 1.700 de euro.

Ghidul "sapte Seri" a investit in ultimele sase luni aproximativ 250.000 de euro in restructurarea retelei nationale, dar si in schimbarea graficii si continutului, spune Vasilescu. De pilda, ca modificari la nivel editorial, Vasiloiu mentioneaza colaborarea cu s criitorul Mircea Cartarescu, care a acceptat in septembrie propunerea de a publica, in fiecare numar, cate un editorial. in plus, mai scriu editoriale Mihaela Michailov (critic de teatru), Florin Grozea (de la Hi-Q) si Alin Galatescu (designer).

Reprezentantii ghidului "sapte Seri" spun ca publicatia apare intr-un tiraj de 60.000 de exemplare in Bucuresti si de 30.000 de exemplare in Brasov. Alte orase in care apare ghidul sunt Cluj, Craiova, Oradea, Tg. Mures, Timisoara, Sibiu, Pitesti si Iasi, in cate 20.000 de exemplare, potrivit aceleieasi surse. Astfel, tirajul total declarat al revistei este de 250.000 de exemplare. Cu exceptia editiilor din Bucuresti si Brasov, care sunt saptamanale, celelalte editii apar bilunar.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri