Targul International de carte Gaudeamus, aflat la cea de-a 25-a editie, a inceput astazi si se va desfasura pana pe 18 noiembrie, in Pavilionul Central Romexpo. Editia din acest an sta sub semnul mai multor aniversari, iar tema centrala o reprezinta Centenarul Marii Uniri si al Primului Razboi Mondial si aduna oferta a peste 300 de expozanti.

Targul International Gaudeamus - Carte de Invatatura este cel mai important si mai longeviv eveniment expozitional dedicat cartii, din Romania, cu peste 100.000 de vizitatori anual. Organizat de Radio Romania, Gaudeamus reuneste intr-un spatiu expozitional de 14.000 metri patrati, oferta a peste 300 de edituri romanesti si straine, tipografii, institutii de invatamant, centre si institute culturale, institutii mass-media, agentii de difuzare de carte, firme multimedia, agentii literare, organizatii non-guvernamentale cu profil cultural si educational, asociatii profesionale, librarii si biblioteci.

Pe langa expozitiile de carte, Targul International Gaudeamus gazduieste si o serie de evenimente culturale. Presedintele de onoare al editiei din acest an este Ioan-Aurel Pop, seful Academiei Romane.

Gaudeamus 2018 - Editia Romania Centenar

Tema centrala a celei de-a 25-a editie a Gaudeamus – Romania Centenar – va fi ilustrata prin intermediul unui stand amenajat si gestionat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Muzeul National al Literaturii Romane si Muzeul Municipiului Bucuresti, si printr-un program de evenimente speciale, dedicate acestui moment istoric. Standul va gazdui o colectie de 600 de volume dedicate Marii Uniri si 50 de evenimente, precum dezbateri, prezentari de carte, proiectii de film si lecturi publice.

Oferta editurilor romanesti la Gaudeamus 2018

Editurile si librariile romanesti prezente in cadrul targului de carte si-au anuntat oferta cu care vor intampina pasionatii de citit. Astfel, standul editurii Polirom va insuma aproximativ 1.500 de titluri, toate cu reduceri de la 10% pana la 20%. Printre volumele lansate de Polirom in premiera in cadrul Gaudeamus se numara "Bancile centrale, criza si postcriza. Romania si Uniunea Europeana incotro?", de Daniel Daianu si Un centenar si mai multe teme pentru acasa. Ce au invatat si ce nu au invatat romanii din ultimul secol de istorie", de Adrian Cioroianu.

Editurile Humanitas si Humanitas Fiction vin la Gaudeamus cu o oferta de peste 1.000 de titluri, 28 de lansari de carti, sesiune de autografe si intalniri cu autori, editori si critici literari, in timp ce standul editurii RAO va insuma peste 1.300 de titluri. La randul sau, editura Litera anunta peste 1.400 de volume la Targul International Gaudeamus, vedeta standului fiind cartea lui Michelle Obama, “Povestea mea” si multe alte titluri, evenimente, lansari, proiectii si surprize.

Acces si bilete Gaudeamus 2018

Oferta tuturor expozantilor Targului International Gaudeamus si programul evenimentelor pot fi consultate aici. Targul International Gaudeamus este deschis publicului de miercuri pana duminica, intre orele 10:00 si 20:00. Biletele pentru targul Gaudeamus costa 5 lei, in timp ce abonamentele pentru toate cele patru zile ale targului costa 10 lei. Accesul este gratuit pentru studenti, elevi, pensionari, cadre didactice, jurnalisti, persoane cu dizabilitati si profesionisti din domeniul editorial-educational.

Sursa foto: Gaudeamus Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri