Televiziunea Romana, singura institutie media care contribuie la Fondul Cinematografic National cu 15% din veniturile incasate din publicitate, deschide sesiunea de finantare, conform OG nr. 39/2005. Producatorii independenti de film din Romania pot obtine pana la 2,4 milioane lei, potrivit unui comunicat de presa transmis de TVR.

Fata de anul trecut, suma alocata producatorilor de film a crescut de mai bine de trei ori, de la 684.700 lei la 2,4 milioane lei.

In cadrul sesiunii de finantare din 2018, producatorii independenti de pe piata de film din Romania pot beneficia de suma totala de 2.400.000 lei, in urmatoarele conditii:

• solicitantii de finantare din Fondul Cinematografic National trebuie sa fie titulari ai unui contract de credit direct cu Centrul National al Cinematografiei;
• solicitantii sa nu aiba/sa nu fi avut contract de finantare cu TVR, contract a carui derulare a fost viciata, suspendata sau intrerupta din cauze neimputabile finantatorului;
• filmele de fictiune de lung metraj si documentarele de lung metraj pentru care se solicita finantare trebuie sa se afle in perioada de postproductie sau, cel putin, in perioada de filmare.

Departajarea solicitarilor se va face in functie de indeplinirea conditiilor enuntate mai sus si numai dupa:

• analiza sinopsis-ului, treatment-ului, scenariului;
• vizionarii unei secvente de 15’ din film;
• primirii acceptului din partea producatorului privind limita superioara a finantarii, ce nu va depasi 5% din suma totala de 2.400.000 lei alocata pentru finantari;
• incadrarii documentarelor de lung metraj finantabile, in cel mult 1/3 din suma totala de 2.400.000 lei, alocata pentru finantari.

La incheierea contractelor de finantare, cu termene de plata integrala pana la 31 decembrie 2018, cesionarea drepturilor de difuzare constituie avantaj.

Proiectele pentru care se solicita finantare trebuie depuse la Registratura Televiziunii Romane, intrarea din strada Ermil Pangrati nr. 28, intr-un plic, cu mentiunea “Finantare conform OG 39/2005”.

Fiecare proiect trebuie sa fie insotit de:

• declaratie pe proprie raspundere din care sa reiasa ca solicitantul este titularul unui contract de credit direct aflat in derulare cu Centrul National al Cinematografiei, cu mentionarea numarului si a datei la care s-a incheiat contractul;
• scenariu (2 exemplare), treatment (5 exemplare), synopsis (5 exemplare), plan de productie (5 exemplare), plan financiar (5 exemplare) si buget (5 exemplare);
• o secventa de 15' din film, pe suport DVD (2 buc.);
• copie de pe rapoartele primei saptamani de filmare (2 exemplare).

Data limita pentru depunerea proiectelor este miercuri 5 decembrie 2018 ora 12.00.

Pana in prezent, TVR finantat peste 120 de filme, din toate genurile cinematografice, productii semnate de regizori debutanti sau consacrati, care au obtinut premii in marile festivaluri sau care au avut succes de box office.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri