Premiile Oscar 2019 au fost decernate in aceasta noapte la Los Angeles. Filmul „Bohemian Rhapsody” a adus cele mai multe statuete - patru, urmat de „Green Book”, „Roma”, „Black Panther” cu cate trei. Olivia Colman si Rami Malek au fost desemnati cei mai buni actori in rol principal, in timp ce Regina King si Mahershala Ali au fost recompensati cu Oscar pentru cel mai bun rol secundar.

Lungmetrajul "Green Book" a fost desemnat cel mai bun film la cea de-a 91-a editie a galei de decernare a premiilor Oscar 2019, organizata duminica seara la Los Angeles, unde productia "Bohemian Rhapsody", un film biografic dedicat cantaretului Freddie Mercury si trupei sale, Queen, a castigat patru trofee.

Filmul "Green Book", in regia lui Peter Farrelly, spune povestea unui agent de paza care lucra in baruri si a devenit soferul unui pianist afro-american in anii '60, cu ocazia unui turneu sustinut de acesta in sudul segregationist al Statelor Unite, scrie Agerpres.

Productia este realizata dupa un scenariu original semnat de Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie si Peter Farrelly, iar rolul principal a fost interpretat de Viggo Mortensen.

"Green Book" s-a impus in total la trei categorii de premii: "cel mai bun film", "cel mai bun actor in rol secundar" (Mahershala Ali) si "cel mai bun scenariu original". Filmele "Roma" si "Black Panther" au triumfat tot la trei categorii.

Cele mai multe trofee au fost obtinute insa de filmul "Bohemian Rhapsody", o productie a studioului 20th Century Fox, care a castigat patru premii (cel mai bun actor in rol principal - Rami Malek - cel mai bun montaj, cel mai bun montaj de sunet si cel mai bun mixaj de sunet).

De altfel, aceasta pelicula a stat la baza primului moment artistic al galei de duminica seara, care a fost deschisa de o reprezentatie muzicala, sustinuta de trupa Queen si solistul american Adam Lambert. Formatia britanica a interpretat doua piese celebre din repertoriul ei - "We Will Rock You" si "We Are The Champions" - spre incantarea spectatorilor si a celebritatilor prezente in sala.

In cadrul categoriilor principale, Alfonso Cuaron a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun regizor cu filmul "Roma". Aceasta pelicula s-a impus si la categoriile "cel mai bun film strain" si "cea mai buna imagine".

Olivia Colman a fost desemnata cea mai buna actrita in rol principal pentru interpretarea sa din filmul "The Favourite", in timp ce Oscarurile pentru roluri secundare au revenit in acest an actorilor Mahershala Ali ("Green Book") si Regina King ("If Beale Street Could Talk").

Cineastul Spike Lee a castigat primul sau premiu Oscar competitiv din cariera, impunandu-se la categoria "cel mai bun scenariu adaptat", gratie celui mai recent film al lui, pe care l-a si regizat - "BlacKkKlansman".

Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie si Peter Farrelly au castigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat cu filmul "Green Book".

In categoriile tehnice, pelicula "Black Panther" a obtinut premiile Oscar pentru costume, scenografie si coloana sonora, in timp ce filmul "Vice" a triumfat la categoria "cel mai bun machiaj/cea mai buna coafura". Lungmetrajul "First Man" a obtinut premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale.

Lady Gaga si-a adaugat in palmares si premiul Oscar, dupa ce a triumfat duminica seara la categoria "cel mai bun cantec original", cu piesa "Shallow", interpretata in duet cu Bradley Cooper si extrasa de pe coloana sonora a filmului "A Star Is Born".

"Spider-Man: Into the Spider-Verse" a fost desemnat cel mai bun lungmetraj de animatie, iar "Free Solo" a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj documentar.

Cea de-a 91-a gala de decernare a premiilor Oscar a avut loc in noaptea de duminica spre luni la Dolby Theatre din Los Angeles. Gala a fost transmisa in direct de postul american ABC si a fost difuzata in peste 225 de tari si teritorii din intreaga lume.

Lista completa a premiilor decernate la gala Oscar 2019:

Cel mai bun film: "Green Book"

Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron ("Roma")

Cel mai bun actor in rol principal: Rami Malek ("Bohemian Rhapsody")

Cea mai buna actrita in rol principal: Olivia Colman ("The Favourite")

Cel mai bun actor in rol secundar: Mahershala Ali ("Green Book")

Cea mai buna actrita in rol secundar: Regina King ("If Beale Street Could Talk")

Cel mai bun film strain: "Roma"

Cel mai bun lungmetraj de animatie: "Spider-Man: Into The Spider-Verse"

Cea mai buna scenografie: "Black Panther"

Cel mai bun scenariu adaptat: "BlacKkKlansman"

Cel mai bun scenariu original: "Green Book"

Cea mai buna imagine: "Roma"

Cel mai bun montaj: "Bohemian Rhapsody"

Cea mai buna coloana sonora: "Black Panther"

Cel mai bun cantec original: "Shallow" (din filmul "A Star Is Born")

Cel mai bun montaj de sunet: "Bohemian Rhapsody"

Cel mai bun mixaj de sunet: "Bohemian Rhapsody"

Cele mai bune efecte vizuale: "First Man"

Cel mai bun machiaj/ cea mai buna coafura: "Vice"

Cele mai bune costume: "Black Panther"

Cel mai bun scurtmetraj animat: "Bao"

Cel mai bun scurtmetraj de fictiune: "Skin"

Cel mai bun lungmetraj documentar: "Free Solo"

Cel mai bun scurtmetraj documentar: "Period. End of Sentence".

Sursa foto: featureflash/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri