O carte ajunge sa valoreze sute de mii de dolari nu neaparat pentru vechimea ei, ci mai mult pentru efectul pe care l-a avut asupra omenirii. Topul celor mai scumpe carti din lume cuprinde creatii ale scriitorilor care au inspirat si au schimbat viata multor oameni. Unele carti ar valora mai mult de jumatate de milion de dolari, potrivit Literary Hub.

1. “The founders of the Western World: a history of Greece and Rome” - Michael Grant

Prima editie a cartii “The founders of the Western World: a history of Greece and Rome”, scrisa de Michael Grant, costa peste 700.000 de dolari.

2. "1535 Coverdable Bible (Prima editie a Bibliei publicata in engleza)"

Prima editie a Bibliei publicata in limba engleza valoreaza circa 695.000 dolari.

3. “A Christmas Carol” - Charles Dickens

Pentru prima data cartea a fost publicata in anul 1843 cu ilustratii de John Leech. Cartea cuprinde povesti din timpul capitalismului industrial al secolului al XIX-lea. Prima editie a acestei carti valoareaza in jur de jumatate de milion de dolari.

4. “The federalist” - Alexander Hamilton, James Madison si John Jay

The federalist este o colectie de 85 de articole si eseuri scrise de catre Alexander Hamilton, James Madison si John Jay pentru a influenta votul in favoarea ratificarii Constitutiei in SUA. Acestea au fost publicate in anii 1787 si 1788, iar valoarea acestor materiale originale este de aproximativ 450.000 de dolari.

5. “Dubliners” - James Joyce

Cartea autorului James Joyce “Dubliners” a fost publicata initial in 1914, iar pretul ei poate ajunge la peste 420.000 de dolari. Cartea reprezinta o colectie de 50 de povesti scurte, care formeaza o imagine a vietii clasei mijlocii irlandeze si a celor din jurul orasului Dublin la inceputul secolului XX.

6. “Comedies, Histories, and Tragedies” - William Shakespeare

Era de asteptat ca cel putin una dintre cunoscutele carti ale lui William Shakespeare sa apara in topul celor mai scumpe carti din lume. Cartea “Comedies, Histories, and Tragedies” ar putea ajunge la un pret de aproape 400.000 de dolari.

7. “Anatomia” - Mondino dei Luzzi

“Anatomia” scrisa de Mondino dei Luzzi ar putea valorea circa 375.000 de dolari. Mondino Luzzi, cunoscut si sub numele de Mundinus, a fost un medic italian, anatomist si profesor de chirurgie, care a trait si lucrat in Bologna, Italia. E a devenit cunoscut prin scrierea primului text despre anatomie.

8. "1616 Illuminated Folio of the Authorized King James Bible"

Biblia King James a fost publicata in anul 1611. Ea a fost tradusa special pentru a putea fi citita mai bine in biserica, traducatorii acordandu-i atentie ritmului si punctuatiei. Aceasta versiune a Bibliei poate valora aproximativ 350.000 de dolari.

9. “Das Kapital” - Karl Marx

“ Das Kapital”este scrisa de filosoful Karl Marx. Cartea sa reprezinta mai mult o analiza asupra capitalismului si este fundamentul ideologic al marxismului. Primul volum, care a fost publicat in 1867, ar putea valora in jur de 316.000 de dolari.

10. “Poems” - William Shakespeare

A zecea carte din topul celor mai scumpe carti din lume este prima editie a “Poems” de William Shakespeare publicata in 1640. Aceasta carte foarte veche ar valora circa 275.000 euro.

Sursa foto: Shutterstock/Stokkete

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri