Aproximativ 500 de plangeri la CNA dupa ce Sebastian Ghita a amenintat protestatarii cu bataia

Presedintele Comisiei pentru cultura a Camerei Deputatilor, deputatul PNL Gigel Stirbu, a transmis miercuri o solicitare Consiliului National al Audiovizualului (CNA) de a se sesiza referitor la amenintarile lui Sebastian Ghita la adresa protestatarilor #Rezist in cadrul unei interventii telefonice la Romania TV.

”Prin prezenta, referitor la declaratiile facute de dl. Sebastian Ghita la postul Romania TV si anume ca ”daca le mai prindem pe strazi pe bandele #rezist, cum i-am vazut astazi la Ministerul Justitiei, s-ar putea sa se intalneasca cu niste cetateni de la Partidul Romania Unita, care sa le dea niste suturi in fund si sa ii trimitem acasa. Daca politia nu-i trimite acasa, o sa-i trimitem noi. Ca asta nu-i democratie”, va rog sa va sesizati si sa luati masurile in vigoare care se impun, pentru nerespectarea alineatului (3) al articolului 3 al Legii audiovizualului nr. 504/2002, cu modificarile si completarile ulterioare: (3) Raspunderea pentru continutul serviciilor de programe difuzate, inclusiv al comunicarilor comerciale audiovizuale, revine, in conditiile legii, furnizorului de servicii media audiovizuale”, se arata in solicitarea transmisa de Gigel Stirbu catre CNA, noteaza G4Media.

In total, aproximativ 500 de reclamatii au fost primite de Consiliul National al Audiovizualului dupa ce Sebastian Ghita a amenintat protestatarii #rezist, in cadrul unei emisiuni. Pe langa Gigel Stirbu, si Dorina Rusu, membru CNA, s-a autosesizat in acest sens. De asemenea, mai multe organizatii au depus si ele plangeri la Consiliu.

Dorina Rusu, membru CNA, a declarat ca s-a autosesizat in acest caz, fiind incalcat Articolul 40 (3) din Codul de reglementare a continutului audiovizual, care prevede ca moderatorii, prezentatorii si realizatorii au obligatia sa nu foloseasca si sa nu permita invitatilor sa foloseasca un limbaj injurios sau sa instige la violenta.

„Exact asta a fost – instigare la violenta. Au venit ieri (marti, n.r.) sute de reclamatii, iar astazi mi-a fost transmis ca sunt intre 450 si 500. Colegii nu au apucat sa le numere”.

Citeste si:
Membru CNA: De Revelion, televiziunea publică a dat un spectacol...
Dorina Rusu, membru CNA: În...

Rusu a precizat ca in cel mult doua saptamani va fi discutat acest subiect in sedinta CNA. „Nu stiu daca va fi discutat saptamana viitoare, dar acum nu mai suntem ramasi in urma, asa ca cel tarziu in doua saptamani va fi abordat. Masura va depinde de vot, de ce vor spune majoritatea colegilor”, a mai explicat ea.

Sebastian Ghita, fost deputat PSD, i-a amenintat luni seara cu bataia pe protestatarii care au iesit si ies in strada pentru a manifesta impotriva atacurilor la adresa justitiei din partea majoritatii PSD-ALDE-UDMR. Intr-o interventie telefonica la Romania TV, Ghita a sustinut ca ii va trimite pe membrii Partidului Romania Unita (PRU), formatiune din partea careia ar putea candida la europarlamentare, ”sa le dea o mama de bataie” protestatarilor, spunand ca ”daca politia nu-i trimite acasa, o sa-i trimitem noi”.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri