Pentru antreprenorii, oamenii de afaceri si nu numai, pentru cei care sunt pana de idei si vor surse de inspiratie, am facut o scurta selectie a unor titluri din diverse domenii. De la carti de afaceri, la dezvoltare persoanala si belestristica, iata ce recomandam cititorilor nostri sa citeasca in perioada urmatoare:

Factfulness - Hans Rosling

Factfulness - Hans RoslingCand ni se adreseaza intrebari simple despre tendintele globale - ce procent din populatia lumii traieste in saracie sau de ce creste populatia globala ori cum se face ca procentul de fete care isi finalizeaza studiile este mai mare decat cel al baietilor? - raspundem gresit sistematic. Atat de gresit ca pana si un cimpanzeu care alege raspunsurile la intamplare le nimereste mai bine decat unii profesori, jurnalisti, bancheri si laureati ai Premiului Nobel.

In Factfulness, Hans Rosling, fenomen international TED si specialist in domeniul sanatatii globale - impreuna cu doi dintre vechii sai colaboratori, Anna si Ola -, ofera o explicatie noua si radicala a motivelor pentru care se intampla acest lucru. Cei trei autori prezinta zece instincte care ne distorsioneaza modul de a privi lucrurile - de la tendinta de a imparti lumea in doua tabere (de obicei noi si ei) pana la felul in care percepem informatiile oferite de media (dominat de teama) si la modul in care ne raportam la progres (credem ca majoritatea lucrurilor merg din rau in mai rau). Problema noastra este ca nu stim ceea ce stim si ca inclusiv presupunerile pe care le facem sunt determinate de biasuri inconstiente si predictibile.

Factfulness este o carte esentiala pentru cei care vor sa isi schimbe modul de a privi lumea si de a reactiona la crizele si oportunitatile care pto aparea. Mai mult, te ajuta sa devii mai pozitiv, mai optimist si sa iei lucrurile mai usor, pentru ca nu totul este asa de negru precum pare.


The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness - Andy Puddicombe

The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness - Andy PuddicombeCartea scrisa de Andy Puddicombe, cofondatorul britanic al platformei digitale de sanatate mintala Headspace, spune povestea sa de viata, de la anii de studentie pana la viata de calugar budist si ofera cititorilor un adevarat abecedar al meditatei. Daca va ganditi sa incercati tehnica de mindfulness, aceasta carte reprezinta introducerea perfecta. Andy Puddicombe este un fost calugar budist si unul dintre cei mai cunoscuti experti mindfulness din Marea Britanie. Misiunea sa este sa ne determine sa ne luam 10 minute din ritmul zilnic pentru a fi constienti cine si unde suntem. "The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness" ofera tehnici simple si puternice de medidatie, cu un impact pozitiv asupra sanatatii fizice si psihice.

Educated - Tara Westover

Educated - Tara WestoverCartea Tarei Westover a fost desemnata de cotidianul The New York Times drept una dintre cele mai bune 10 carti ale anului 2018. Tara avea 17 ani cand a intrat pentru prima oara intr-o clasa de scoala, iar aceasta a fost o experienta care avea sa o marcheze intreaga viata. Lipsa de educatie nu a oprit-o in a primi un PhD de la Universitatea Cambridge – o carte care iti aminteste, intr-adevar, ca a avea educatie inalta inseamna putere.

An American Marriage - Tayari Jones

An American Marriage - Tayari Jones“An American Marriage” a fost inclusa de Oprah in selectiile clubului sau de lectura in 2018 si spune poveste cuplului Celestial - Roy. Proaspat casatoriti, cei doi sunt intruparea atat a visului american, cat si a “noului sud”. El este un tanar executiv, iar ea o artista a carei cariere se arata promitatoare. Pe masura ce se acomondeaza in rutina noii vieti, cei doi sunt despartiti de circumstante pe care nu si le-ar fi putut imagina. Cartea exploreaza atat temele de iubire, respect, loialitate, justitie, cat si conceptele de masculinitate si feminitate ale populatiei de culoare in America secolului 21.


Tata bogat, tata sarac - Robert T. Kiyosaki

Tata bogat, tata sarac - Robert T. KiyosakiEste una dintre cartile de capatai ale oamenilor de afaceri, care, desi a fost scrisa in urma cu aproape 20 de ani, se claseaza ca fruntasa in vanzarile librariilor pe segmentul cartilor de business.

“Tata bogat, tata sarac” este o carte care promite sa ofere sprijin important pentru educatia financiara din familie. Cartea arunca in aer mitul care spune ca trebuie sa castigi mult ca sa te imbogatesti, combate ideea potrivit careia, daca ai o casa, esti instarit, le arata parintilor de ce nu se pot baza pe sistemul de invatamant, daca vor sa-si vada copiii invatand cate ceva despre bani, defineste odata pentru totdeauna activele si pasivele si va invata ce si cum sa le spuneti copiilor despre bani, astfel incat sa aiba succes financiar in viitor.

Getting More - Stuart Diamond

Getting More - Stuart DiamondIn acest best-seller ”Getting More”, Stuart Diamond propune o schimbare a strategiilor de negociere traditionale si sugereaza ca este mult mai important sa valorizam emotiile si perceptiile partenerilor. "Cu cat este mai importanta negocierea, cu atat oamenii tind sa devina mai emotivi, indiferent daca vorbim de o negociere intre diplomati, daca vorbim despre o afacere de un miliard de dolari sau daca negociez cu copilul meu daca ii iau sau nu inghetata. Fiti atenti la emotii! Oamenii nu sunt mereu rationali!", sustine Stuart Diamond in cartea sa.

Cum sa dai lovitura - Gary Vaynerchuk

Cum sa dai lovitura - Gary VaynerchukIn bestsellerul sau international din 2009, “Da lovitura! (Crush It!)”, Gary insista ca un brand personal viu era esential pentru succesul in domeniul antrepenoriatului. Cartea explica motivele pentru care acest lucru e cu atat mai adevarat in ziua de azi, oferind o perspectiva unica asupra lucrurilor care s-au schimbat si asupra principiilor care raman la fel.

In plus, impartaseste povestile altor antreprenori care s-au imbogatit mai mult decat credeau ca e posibil (si nu doar financiar), urmand principiile din “Da lovitura!”. Secretul succesului lor (si al lui Gary) este modul in care inteleg platformele de retele sociale si disponibilitatea de a face orice a fost nevoie pentru a folosi aceste instrumente la adevaratul lor potential. Volumul de fata ii invata si pe cititori cum sa faca exact acelasi lucru.

The third door- Alex Banayan

The third door- Alex Banayan"The third door" le dezvaluie cititorilor cum au reusit unii dintre cei mai de succes oameni din lume sa isi lanseze carierele. Cartea este inedita tocmai prin modul in care autorul ei, Alex Banayan, a aflat povestea subiectilor sai (a participat la sedintele lui Warren Bufferr cu partenerii de afaceri, a mers la cumparaturi cu Larry King si a petrecut in cluburi de noapte cu Lady Gaga).

Dupa interviurile pe care le-a facut cu Bill Gates Maya Angelou, Steve Wozniak, Jane Goodall, Larry King, Jessica Alba, Pitbull, Tim Ferriss, Quincy Jones, autorul cartii a descoperit care este punctul lor comun: toti au ales sa deschida a "treia usa". Este usa catre un drum care te scoate din zona de confort, care te scoate din rand si care te provoaca sa faci lucrurile altfel

Measure what matters- John Doerr

Measure what matters- John DoerrCartea lui John Doerr cuprinde obiective-cheie si un sistem pentru realizari ce pot ajuta o companie sa obtina succes. Citind aceasta carte vei reusi sa-ti creezi cele mai potrivite strategii de dezvoltare pentru compania ta si vei gasi cele mai bune metode prin care sa atingi obiectivele propuse.
Sursa foto: By Rawpixel.com/Shutterstock