Grupul de companii aflat in portofoliul antreprenorului Catalin Chis a incheiat anul 2018 cu un rulaj de 12 milioane euro, cu peste 20% crestere comparativ cu anul precedent. Cea mai mare cifra de afaceri a generat-o in 2018 Graffiti PR (5,5 mil euro), in timp ce compania cu cea mai mare crestere (35%) a avut-o Active Power Solutions - distribuitor de servicii telecom B2B si integrator de solutii IT&C – care a ajuns ajuns la venituri de 5,3 mil. euro.

Dupa ce in 2017, Active Power Solutions (APS) a devenit partener Telekom pe zona de vanzari B2B, compania si-a imbunatatit semnificativ performanta financiara: numarul de clienti a crescut cu 50% in ultimele 12 luni, iar 2018 a fost, de asemenea, primul an in care serviciile integrate IT&C au generat vanzari de 1 milion de euro (18 % din cifra de afaceri).

Graffiti PR, afiliat exclusiv in Romania al retelei globale Ketchum, ocupa de cativa ani primele locuri in topul agentiilor de PR si si-a dublat numarul de consultanti odata cu preluarea pachetului majoritar de actiuni de catre antreprenorul clujean. In 2018, Graffiti PR a adaugat in portofoliul sau Pernord Ricard (Absolut, Ballantines, Lillet), McDonald's, Disney, Philips Personal Health, a participat cu activari de brand la cele mai importante festivaluri de muzica din Romania si a castigat peste 25 de premii la competitii internationale si locale. Pentru anul in curs, Graffiti PR isi propune cresterea competentelor de comunicare integrata PR driven.

Noah Watches, startup-ul de design si productie de ceasuri de lemn, a ajuns in 2018 la peste 800 de clienti noi de pe toate continentele, cu un rulaj de 150.000 de euro - cea mai mare pondere in vanzarile internationale avand-o SUA, UK, Germania, Italia si Franta. Brandul si-a facut anul trecut debutul si in retail, prin deschiderea primul magazin propriu (Iulius Mall Cluj-Napoca) si prezenta produselor sale in alte 5 magazine-partenere. Pentru 2019, Noah Watches vizeaza dezvoltarea portofoliului cu noi game si cresterea prezentei internationale a brandului.

Cele mai multe produse noi dezvoltate in 2018 poarta semnatura companiei LIFE IS HARD, care a lansat un nou tip de aplicatii - CityApps – o suita de solutii pentru transformarea oraselor in smart cities. Acestea sunt implementate deja in 6 orase din Romania, iar una dintre aplicatii – City Health - a fost desemnata, recent, Solutia anului 2019 la categoria„Public Sector or Utilities” in cadrul European IT & Software Excellence Awards.

Pentru 2019, LIFE IS HARD are in dezvoltare noi module pentru okey.ro – platforma destinata start-up-urilor - dar si pentru 24broker – cea mai utilizata platforma de brokeraj in asigurari, care a tranzactionat anul trecut peste 2,4 miliarde lei, prime subscrise la nivel national.

„2018 a insemnat crestere pentru toate companiile din grup, insa evolutia financiara este doar unul dintre indicatorii pe care ii urmarim. Suntem foarte atenti la impactul pe care il generam pentru mediul de business si comunitati, iar 2018 a adus evolutii importante: am devenit furnizori de solutii smart city si din 2019 oferim gratuit accesul la aceste solutii tuturor oraselor sub 100.000 de locuitori. Construim modele de buna practica in industria marcomm, prin proiectele Graffiti PR premiate la multiple competitii internationale. Suntem implicati in zona de sanatate, unde incurajam obtinerea celei de a doua opinii medicale, prin aplicatia Doxtar. Sustinem accesul parintilor la sfat medical pediatric nonstop – prin Peditel 1791 – care a ajutat, in cei 5 ani de functionare neintrerupta, mai mult de 150.000 de familii, cu sfat medical pediatric gratuit”, spune antreprenorul Catalin Chis.

Doxtar – cel mai recent proiect al grupului condus de omul de afaceri clujean – a insemnat o investitie de 150.000 de euro in etapa de start si va beneficia pe parcursul acestui an de inca 100.000 euro pentru dezvoltarea de functii noi, printre care un modul audio-video, posibilitatea de a transfera fisiere foarte mari (ex: scanari RMN), respectiv o versiune in engleza a aplicatiei. Aplicatia ii ajuta pe pacienti sa obtina a doua opinie medicala in 48 de ore de la specialisti din tara si din strainatate.

Anul acesta, investitii vor fi directionate de asemenea catre extinderea competentelor APS de integrare IT&C, respectiv consolidarea prezentei pe aceasta piata, prin intrarea in actionariatul unei noi companii de tehnologie. Tot in focus se afla achizitionarea unei companii de recrutare.

Pentru 2019, antreprenorul clujean are un buget total de investitii de 2 milioane de euro si estimeaza venituri de 15 milioane de euro la nivelul tuturor companiilor sale.

Antreprenor clujean cu 19 ani de activitate continua in industria IT&C, Catalin Chis si-a facut debutul in mediul de business in anul 2000, odata cu fondarea companiei Active Power Solutions (APS) - devenita cel mai mare distribuitor B2B de telecom pentru business si integrator de solutii IT&C.
Din portofoliul antreprenorului mai fac parte companiile:

  • LIFE IS HARD S.A. – prima companie romaneasca de software listata la Bursa de Valori Bucuresti – piata AeRo;
  • GRAFFITI PR – una dintre principalele companii de consultanta in comunicare din Romania;
  • DOXTAR – platforma care faciliteaza accesul la a doua opinie medicala.
  • Catalin Chis este prezent in actionariatul NOAH Watches – start-up inovator de design, concept si productie de ceasuri de lemn - si fondator al Fundatiei Parinti din Romania, care deruleaza programul Peditel 1791 (www.peditel.ro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri