Apple a lansat luni un serviciu de TV si video streaming, Apple TV+, transmit Reuters si BBC. De asemenea, compania a prezentat o aplicatie de stiri, Apple News+, care va include peste 300 de titluri de reviste.

Apple TV+ va transmite show-uri de televiziune si filme - produse atat de Apple, cat si de alti creatori - catre cei 1,4 de utilizatori de gadgeturi Apple din intreaga lume, scrie Agerpres.

Lansarea este vazuta ca un prim pas in incercarea de a concura liderii segmentului de video streaming, Netflix si Amazon.

Noile servicii au fost prezentate la sediul general de la Cupertino, California, si vin pe fondul incetinirii vanzarilor de telefoane iPhone. O serie de celebritati de la Hollywood, precum Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Steve Carell, Jason Momoa, Alfred Woodard, Kumail Nanjiani au participat la prezentarea noului serviciu de televiziune si filme al Apple pentru a-si anunta propriile lor show-uri.

Pentru prima data, aplicatia va fi disponibila si pe dispozitivele rivale, ajungand la telefoanele si televizoarele inteligente Samsung, LG, Sony si Vizio, precum si la Firestick de la Amazon.

In plus, Apple a lansat o noua platforma de jocuri, Apple Arcade, care ofera 100 de jocuri care nu sunt disponibile in alta parte. Platforma va putea fi accesata in 150 de tari din aceasta toamna, dar nu a fost anuntat pretul abonamentului.

Ai plati 9,99 dolari pentru acces la stirile unor publicatii premium?

Grupul american a prezentat o aplicatie de stiri, Apple News+, care va include peste 300 de titluri de reviste, inclusiv Marie Claire, Vogue, New Yorker, Esquire, National Geographic, Rolling Stone, publicatiile LA Times si Wall Street Journal. Platforma nu va urmari ceea ce citesc utilizatorii.

Apple News+ va costa 9,99 dolari pe luna si este disponibil imediat in SUA si Canada, ulterior si in Europa. Versiunea pentru Canada costa echivalentul a 12,99 dolari americani si contine o selectie de publicatii premium, incluiv ziarul The Star.

"Este un lucru foarte important pentru noi. Credem in puterea jurnalismului si in impactul pe care il are in vietile noastre", a sustinut Tim Cook, in cadrul evenimentului Apple de luni seara, scrie Ziare.com.

El a promis ca serviciul "iti va aduce toate publicatiile tale preferate intr-un singur loc".

CEO-ul New York Media, Pam Wasserstein, patronul LA Times, Patrick Soon-Shiong, precum si alti directori de la alte publicatii au urcat pe scena in timpul marelui anunt.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri