Un angajat din industria automotive citeste 17 carti si articole in fiecare an, cu patru mai mult decat media abonatilor Bookster, biblioteca corporatistilor. 1 din 10 angajatori care ofera Booskter face parte din industria auto, astfel incat in portofoliul Bookster sunt peste 60 de astfel de companii. Ce citesc angajatii industriei auto?

Din industria auto provin 11.000 din cei 63.000 de booksteri, iar comunitatea de cititori se imparte aproape egal intre barbati si femei: 53% femei si respectiv 47% barbati. In medie, un angajat din automotive citeste 17 carti si articole in fiecare an, cu patru mai mult decat media abonatilor Bookster.

Cele mai citite carti din domeniul dezvoltarii personale si profesionale sunt „Cum iti vei masura viata?” (Clayton M. Christensen), “Omul in cautarea sensului vietii” (Viktor E. Frankl), dar si “Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” (John Gray). In sectiunea de beletristica, favoritele raman “Oscar si Tanti Roz” de Eric Emmanuel Schmitt, urmata indeaproape de „Oamenii fericiti citesc si beau cafea” scrisa de Agnes Martin-Lugand.

“Rata de adoptie a serviciului este in crestere, atat la producatorii de echipamente si subansamble pentru masini, cat si la dezvoltatorii de software pentru industrie. Astfel, pana la finalul lui 2019, ne asteptam ca numarul clientilor Bookster din aceasta industrie sa se dubleze" declara Ioana Oprea, Business Developer la Bookster pentru industria automotive.

In 2018, industria auto a atins cea mai mare cifra de afaceri din ultimii zece ani, reprezentand in prezent 13% din produsul intern brut al Romaniei. Zilnic, o companie din industria de componente auto deschide noi posturi in Romania si extinderea activitatilor companiilor duce la un deficit de personal si o cerere mare de forta de munca. In ultimii 5 ani, atragerea si mentinerea angajatilor performanti a devenit un obiectiv important pentru jucatorii din industrie. In cele peste 600 de companii din industria auto din Romania lucreaza aproximativ 200.000 de angajati si potrivit unei cercetari realizate in vara anului 2018 de compania de consultanta si executive research Korn Ferry, 19% dintre acestia isi schimba postul in primele 12 luni de la angajare.

Pentru atragerea si pastrarea angajatilor, pe langa salariu si tichete de masa, departamentele de resurse umane ofera experiente de invatare, cu impact in vietile angajatilor si in performantele de business. Numeroase companii din industria auto, producatoare de componente si subansamble, au inclus in pachetul de beneficii acces la serviciul Bookster - prima biblioteca moderna pentru companii din Romania. Printre acestia se numara: Bosch, Continental Tires, Schaeffler, Autoliv Romania, Marquardt, Valeo, Assystem, Ford si Pirelli. Prin serviciul de imprumut de carte oferit de Bookster, angajatii au acces la peste 80.000 de carti si articole, in baza unui abonament lunar platit de angajator.

Bookster este prima biblioteca moderna pentru companii din Romania. Peste 570 de companii ofera angajatilor acces la cele mai bune carti din lume prin intermediul abonamentului la Bookster. Biblioteca ofera celor 56.000 de abonati acces la peste 75.000 de carti, articole, studii de caz si materiale video din domenii diferite, de la dezvoltare personala si profesionala, la hobbyuri si beletristica. Serviciul de recomandare personalizata si livrare la birou este oferit exclusiv companiilor. Abonamentul la Bookster costa intre 3 si 5 euro de persoana pe luna, in functie de numarul total de angajati ai companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri