Cele mai populare 10 retele sociale din lume au impreuna aproape 11 miliarde de utilizatori activi in fiecare luna. Facebook isi mentine prima pozitie insa pierde constant utilizatori in SUA. Pentru fondatorul Mark Zuckerberg, partea buna a acestei evolutii consta in faptul ca majoritatea utilizatorilor care renunta la Facebook aleg Instagram, adica o retea sociala detinuta la randul ei de Facebook.

Locul 1: Facebook - 2,4 miliarde utilizatori activi lunar

Lansata in 2004 de catre Mark Zuckerberg, Facebook este in prezent cea mai mare retea sociala din lume, cu 2,4 miliarde de utilizatori activi lunar. Popluaritatea uriasa a Facebook este evidentiata si de o statistica simpla: la nivel global, exista in prezent 2,53 miliarde smartphone-uri, iar pe 85% dintre acestea (2,15 miliarde) este instalata aplicatia Facebook.

Locul 2: YouTube - 1,9 miliarde utilizatori activi lunar

YouTube domina fara drept de apel piata website-urilor unde utilizatorii pot incarca si viziona clipuri video. Intr-o luna obisnuita, 80% din persoanele din intreaga lume cu o varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani vizualizeaza cel putin un video pe YouTube.

Locul 3: WhatsApp - 1,6 miliarde utilizatori activi lunar

WhatsApp este o aplicatie de mesagerie si voce gratuita, detinuta de Facebook. Interesant de notat ca aplicatia nu este atat de populara in SUA precum in restul lumii, americanii reprezentand doar 23 milioane de utilizatori.

Locul 4: WeChat - 1,1 miliarde utilizatori activi lunar

WeChat este controlat de gigantul chinez Tencent, companie cu afaceri in media, IT, telecomunicatii si in domeniul retelelor sociale. WeChat este o aplicatie mobila care pe langa functiile de mesagerie si retea sociala ofera si un portofel electronic. Datorita acestei functii, anumiti investitori internationali considera ca WeChat reprezinta singurul potential competitor pentru companii precum Visa, Mastercard sau American Express.

Locul 5: Instagram - 1 miliard utilizatori activi lunar

Cu peste 52 milioane de fotografii postate zilnic, Instagram este cea mai populara retea sociala bazata pe photo-sharing. Instagram se remarca si prin faptul ca majoritatea utilizatorilor pe care ii are sunt tineri (59% din utilizatori au varste cuprinse intre 18 si 29 de ani).

Locul 6: QQ - 861 milioane utilizatori activi lunar

QQ sau Tencent QQ este aplicatia de mesagerie instant a chinezilor de la Tencent. QQ ofera si servicii de social gaming, musica, microblogging sau shopping, fiind al saptelea cel mai vizitat website din lume.

Locul 7: Qzone - 532 milioane utilizatori activi lunar

Qzone este reteaua sociala Tencent, lansata in anul 2005. Spre deosebire Facebook, Qzone se aseamana in hi5, permitand utilizatorilor sa isi personalizeze pagina de profil in functie de propriile preferinte. Totusi, majoritatea optiunilor puse la dispozitie de Qzone sunt contra cost.

Locul 8: TickTok - 500 milioane utilizatori activi lunar

TikTok este o alta retea sociala chinezeasca, dar care a castigat popularitate si in vest, SUA fiind a doua piata dupa Asia in functie de numarul de utilizatori. TikTok permite utilizatorilor sa creeze si clipuri muzicale de scurta durata (3-15 secunde). Reteaua a fost lansata in China in anul 2016, iar peste ocean aceasta a fost lansata cu un an mai tarziu.

Locul 9: Twitter - 30 milioane utilizatori activi lunar

Twitter a inceput ca o platforma sociala prin care utilizatorii puteau sa posteze mesaje foarte scurte, de maxim 140 de caractere. Cu doi ani in urma, limita a fost dublata la 280 de caractere. Din cei aproximativ 330 milioane de utilizatori, 67 de milioane provin din SUA, iar restul sunt utilizatori internationali.

Locul 9: Reddit - 330 milioane utilizatori activi lunar

Reddit este definit oficial ca un agretator social de stiri si ca website pentru discutii. In termeni practici, Reddit inlocuieste practic clasicele forum-urile online, populare pana acum 5-10 ani in urma. Reddit este al sasele cel vizitat website din SUA si se afla pe locul 21 la nivel global.

Locul 10: Pinterest - 291 milioane utilizatori activi lunar

Pinterest este o platforma care isi propune sa faciliteze descoperirea informatiilor de pe internet prin intermediul imaginilor. Aproape jumatate din femeile americane (41%) au un cont Pinterest.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri