Postul de televiziune Prima TV, detinut de Prima Broadcasting Group SRL, a fost scos la vanzare. O echipa mixta a PwC Romania, formata din specialisti din cadrul departamentelor de Mergers&Aquisitions (M&A) si Business Recovery Services (BRS), se va ocupa de gasirea unui cumparator pentru Prima TV, ca urmare a deciziei luate de reprezentatii si creditorii companiei de a acorda un mandat exclusiv catre PwC in acest scop.

„Tendinta in sectorul Media si Telecomunicatii, observata de la inceputul anului 2019, este de consolidare la nivel global pe fondul nevoii de a genera si difuza continut atractiv si de a furniza cat mai eficient servicii cu valoare adaugata pentru clienti. Marii jucatori isi planifica foarte atent strategia de dezvoltare viitoare, iar companiile nou intrate trebuie sa faca eforturi mari sa isi gaseasca locul in lantul de creare a valorii aflat intr-o continua evolutie. Ne asteptam sa vedem si in Romania tranzactii mari in 2019, atat in media cat si in telecomunicatii, unde consolidarea pietei vine din nevoia de a se crea sinergii si implicit valoare pentru actionari. Prima TV este un post TV fanion cu o istorie indelungata, trecand prin mai multe tranzactii, cu un brand inca foarte puternic si poate reprezenta o buna oportunitate de dezvoltare a unei noi platforme media in Romania sau un activ valoros pentru companiile TV deja prezente in piata” spune George Ureche, Liderul departamentului de Fuziuni si Achizitii, PwC Romania.

Prima Broadcasting Group SRL a fost infiintata in 1992, televiziunea Prima TV fiind lansata doi ani mai tarziu, in 1994. Din cauza dificultatilor cu care s-a confruntat, in anul 2015, societatea a intrat in procedura insolventei, cu scopul reorganizarii activitatii. In 2017, creditorii au aprobat un plan de reorganizare care prevede inclusiv optiunea de business transfer. In luna mai 2019, compania si creditorii acesteia au decis sa acorde mandat exclusiv de vanzare catre PwC Romania pentru finalizarea unei posibile tranzactii.

Firmele din reteaua PwC ajuta oamenii si organizatiile sa creeze valoarea adaugata de care au nevoie. PwC detine o retea de firme prezenta in 158 de tari cu mai mult de 250.000 de angajati ce ofera servicii in domeniul auditului, consultantei fiscale si consultantei pentru afaceri. PwC se refera la reteaua de firme PwC si/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri