Compania americana de publishing Time Inc., editorul revistelor "Time", "People", "Sports Illustrated" si "Fortune", a anuntat, joi, ca va concedia aproape 300 de angajati, pentru a investi mai mult in internet. Time Inc. va renunta la 289 de angajati ai publicatiilor tiparite, dintre care 172 sunt jurnalisti, iar 117 lucreaza in departamentele administrative, potrivit unui purtator de cuvant de la Time Inc., citat de Nytimes.com.

Revista "Sports Illustrated" va renunta la 30 de angajati, iar "Time" va concedia 50 de persoane si isi va inchide birourile din Los Angeles, Chicago si Atlanta. Una dintre cele mai populare reviste din lume, "People", este si ea nevoita sa faca restructurari si va renunta la 44 de jurnalisti. in acelasi timp, isi va inchide birourile din Washington, Miami, Chicago si Austin, potrivit informatiilor citate de NewsIn. Angajatii din cele patru redactii "People", ce vor fi lichidate, au spus ca au fost socati ieri, cand editorul-coordonator Larry Hackett le-a dat vestea.

Ca si alte companii de media, cel mai mare publisher de reviste din SUA, Time Inc., incearca sa se adapteze la migratia pe internet a cititorilor de publicitatii. Investitiile in internet ale Time Inc. par deja ca dau roade. Pe site-ul revistei "People", dupa decernarea premiilor "Globul de Aur", de saptamana trecuta, a fost depasit recordul de vizitatori zilnici. El a fost deschis de 39,6 milioane de ori in decursul a 24 de ore. Recordul precedent al site-ului a fost stabilit cu ocazia nuntii lui Tom Cruise, din noiembrie, cand a fost vizualizat de 28,3 milioane de ori.

Cei 172 de jurnalisti concediati de Time Inc. reprezinta peste 5% din totalul de 3.300 de jurnalisti pe care ii are Time Inc. in publicatiile din intreaga lumea. O parte din personalul cu vechime din Time Inc. a parasit compania inca de la inceputul anului sau si-au anuntat demisia, pentru a evita concedierile.

Printre cei plecati se numara Fred Nelson, vicepresedinte al departamentului "Digital Media" de la revista "Entertainment Weekly", a carui slujba a fost eliminata din organigrama dupa ce publicatia a adoptat o noua structura de conducere. Nelson lucra in Time Inc. de mai bine de 10 ani. La mijlocul lunii februarie va parasi compania si seful departamentului de comunicare de la "Sports Illustrated", Art Berke, dupa ce a detinut aceasta functie timp de peste 18 ani.

Numai anul trecut, in Statele Unite, au fost inchise patru publicatii cu vechime, "Cargo" (editata de Cond Nast Publications), "Celebrity Living"(American Media), "For Me" (Hachette Filipacchi Media U.S.) si "Circus". si compania de media britanica EMAP a anuntat, in decembrie 2006, ca a decis sa inchida editia americana a revistei lunare pentru barbati "FHM".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Coronavirus | PRO TV își schimbă grila: se mărește programul de știri
Setari Cookie-uri