Instagram a anuntat un nou set de reguli ce prevede blocarea, si uneori chiar stergerea, continutului care promoveaza produse de slabit sau chiar chirurgia plastica persoanelor sub 18 ani.

Desi schimbarea este introdusa de Instagram, acelasi set de reguli va fi pus in practica si de catre Facebook, compania care destine Instagram.

Utilizatorii Instagram cu varste sub 18 ani nu vor mai putea astfel sa vada postari despre solutii de slabit si operatii in care se mentioneaza preturi sau coduri pentru reduceri.

Decizia retelei de socializare vine dupa ce un numar tot mai mare de influenceri au inceput sa promoveze ceaiuri de slabit, suplimente alimentare si operatii de chirurgie estetica.

“Vrem ca Instagram sa fie un loc pozitiv pentru toti utilizatorii sai, iar aceasta politica face parte din eforturile noastre de a reduce presiunea pe care anumite persoane o pot simti din cauza social media”, a declarat Emma Collins, policy manager in cadrul Instagram, citata de CNN.

Citeste si:
Despre Dublu-Viata, prestiinta Asimoviana si matematica sociala
Despre Dublu-Viata,...

In urmatoarele saptamani, Instagram va lansa o noua functie ce va permite utilizatorilor sa raporteze postarile care incalca noile reguli.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
De ce Facebook si Instagram te forteaza sa citesti postarile mai vechi