Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a amendat cu cate 35.000 de lei posturile Digi 24, Realitatea TV si Romania TV pentru modul in care au difuzat apelurile telefonice ale Alexandrei Macesanu la 112.

"Consiliul National al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare intocmite de directia de specialitate ca urmare a sesizarilor primite pentru modul in care au fost difuzate convorbirile telefonice avute de Alexandra Macesanu la numarul 112. Au fost monitorizate emisiuni informative si de dezbateri din zilele de 30 si 31.07.2019 transmise de posturile Antena 1, Antena 3, B1 TV, Digi 24, Kanal D, National TV, Prima TV, Pro TV, Realitatea TV, Romania TV si TVR 1. Constatand incalcarea prevederilor art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, Consiliul a decis sa sanctioneze cu cate o amenda de 35.000 de lei posturile Digi 24, Realitatea TV si Romania TV care au difuzat inregistrarile cu vocea Alexandrei", informeaza un comunicat remis de CNA, potrivit Agerpres.

Institutia invoca reglementarea potrivit careia "difuzarea in serviciile de televiziune si de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizica, mentala sau morala a minorilor se poate face numai daca, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces conditionat, se asigura faptul ca minorii din zona de transmisie, in situatii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri