Caderea Guvernului Dancila prin motiune de cenzura nu a ramas fara ecou in presa internationala. Marile trusturi de presa relateaza despre cum social democratii au pierdut puterea, observand ca exista riscul unui guvern de tranzitie pana la alegerile parlamentare din 2020.




"Parlamentarii romani au rasturnat joi guvernul social-democrat condus de premierul Viorica Dancila, deschizand calea catre un guvern de tranzitie pana la sfarsitul anului 2020, a aratat numarul voturilor Parlamentului", scrie euronews.com.

"Guvernul Romaniei s-a prabusit dupa ce a pierdut un vot de incredere cu cateva saptamani inaintea alegerilor prezidentiale. Premierul Viorica Dancila a fost invinsa pe fondul scenelor dramatice cu 238 de voturi in favoarea motiunii. Numita in ianuarie, a devenit al treilea prim-ministru in sapte luni. Romania a fost afectata de ani buni de scandaluri de coruptie guvernamentala, scrie BBC.

Reuteurs scrie ca guvernul condus de premierul Viorica Dancila s-a prabusit dupa ce a pierdut joi un vot de incredere in Parlament, ridicand perspectiva unei incertitudini politice prelungite din cauza unei opozitii fragmentate.

"Opozitia are acum zece zile pentru a desemna un nou premier care va avea nevoie de aprobarea presedintelui Klaus Iohannis inainte de a fi supus unui vot parlamentar de incredere impreuna cu noua componenta a cabinetului. Analistii se asteapta ca noul guvern sa fie format in jurul Partidului Liberal, dar nu fara obstacole, deoarece opozitia este fragmentata, unii sustinand un plan de declasare a alegerilor anticipate", scrie Reuters.

„Guvernul Romaniei, condus de social-democrata Viorica Dancila, a fost destituit joi de Parlament prin motiune de cenzura, deschizand calea pentru gasirea unei noi majoritati, cu doar o luna inaintea scrutinului prezidential”, noteaza si Le Figaro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri