Televiziunea Romana deschide sesiunea de finantare pentru anul 2019, in valoare de 1,1 milion lei, pentru producatorii independenti de film.

Producatorii independenti de pe piata de film din Romania pot beneficia de suma totala de 1.100.000 lei, in urmatoarele conditii:

  • solicitantii de finantare din Fondul Cinematografic National trebuie sa fie titulari ai unui contract de credit direct cu Centrul National al Cinematografiei;
  • solicitantii sa nu aiba/sa nu fi avut contract de finantare cu TVR, contract a carui derulare a fost viciata, suspendata sau intrerupta din cauze neimputabile finantatorului;
  • filmele de fictiune de lung metraj si documentarele de lung metraj pentru care se solicita finantare trebuie sa se afle in perioada de postproductie.

Finantatorul va departaja solicitarile in functie de indeplinirea conditiilor enuntate mai sus si numai dupa:

  • analiza sinopsisului, treatmentului, scenariului;
  • vizionarea unei secvente de 15’ din film;
  • primirea acceptului din partea producatorului privind limita superioara a finantarii, care nu va depasi 7% din suma totala de 1.100.000 de lei alocata pentru finantari;
  • incadrarea documentarelor de lung metraj finantabile, in cel mult 1/3 din suma totala de 1.100.000 lei, alocata pentru finantari.

La incheierea contractelor de finantare, cu termene de plata integrala pana la data de 31 decembrie 2019, cesionarea drepturilor de difuzare constituie avantaj.

Proiectele pentru care se solicita finantare trebuie depuse la Registratura Televiziunii Romane, intrarea din strada Ermil Pangrati nr. 28, intr-un plic, cu mentiunea „Finantare conform OG nr. 39/2005”.

Fiecare proiect trebuie sa fie insotit de:

  • declaratie pe proprie raspundere din care sa reiasa ca solicitantul este titularul unui contract de credit direct aflat in derulare cu Centrul National al Cinematografiei (CNC), cu mentionarea numarului si a datei la care s-a incheiat contractul;
  • scenariu (3 exemplare), treatment (6 exemplare), sinopsis (6 exemplare), plan de productie (6 exemplare), plan financiar (6 exemplare)
  • o secventa de 15' din film, pe suport DVD (2 buc.).

Data limita pentru depunerea proiectelor este marti 26 noiembrie 2019, ora 12.00. TVR este singura institutie media care contribuie la Fondul Cinematografic National cu 15% din veniturile incasate din publicitate. Pana in prezent, TVR a finantat peste 140 de filme, din toate genurile cinematografice, productii semnate de regizori debutanti sau consacrati, multe dintre acestea fiind premiate la festivaluri de anvergura.

Sursa foto: d13/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri