Cinemax, cel mai mare lant de cinematografe multiplex din Slovacia, a anuntat inca din toamna anului 2018 ca va intra pe piata din Romania. Pe 27 decembrie Cinemax a inaugurat primul cinematograf, in Veranda Mall, in urma unei investitii de 2 milioane de euro. Cum arata primul cinematograf Cinemax si cu ce noutati vine pe piata romaneasca, aflati mai jos.

Primul cinematograf Cinemax s-a deschis in centrul comercial Veranda pe 27 decembrie. Iniatial au fost deschise publicului 10 sali de cinema, iar ulterior, pe 17 ianuarie, au fost inaugurate si cele 2 sali VIP si VIP Louge-ul. Cinemax Veranda dispune de 12 sali de cinema, o suprafata de aproximativ 2.700 metri patrati si de o capacitate de 1.078 de locuri. In ceea ce priveste dotarile tehnice, noul cinematograf beneficiaza de un sistem DOLBY Atmos, proiectoare cu lasere si proiectoare 4k.

Cinemax Veranda

Cea mai mare sala - sala Ultra X - dispune de 270 de locuri, sper deosebire de o sala normala, care are o capacitate de 70 - 76 de scaune. Exista si locuri speciale pentru persoanele cu dizabilitati. Sala Ultra X dispune si de scaune premium cu spatiu dublu pentru coate si extra spatiu pentru picioare. Tot aceasta sala este singura care beneficiaza de sistemul de sunet Dolby.

De altfel, unul dintre aspectele cu care Cinemax vrea sa se diferentieze fata de competitori este spatiul intre scaune mai mare cu 10% comparativ cu spatiul standard oferit de restul cinematografelor, dupa cum povestea Tomas Drobny, CEO Cinemax, intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Cinemax Veranda

Salile VIP unde iti poti comanda mancare de la restaurant in timpul filmului

Cinemax dispune si de doua sali VIP cu 24 de locuri fiecare si de un VIP Lounge. Salile au scaune de piele reclinier, cu sursa de curent si tablete pentru comenzi de produse alimentare si mancare. Se vor putea face comenzi a la carte chiar din restaurantul cinematografului pentru ca Cinemax isi construieste o astfel de locatie, ce se va finaliza la finalul lunii martie.

Ca o alta noutate pe piata romaneasca, restaurantul Cinemax vine ca o completare a experientei cinematografice. Clientii Cinemax vor putea sa-si comande mancare chiar in timpul filmului, serviciul din urma fiind insa disponibil doar clientilor VIP.

Cinemax Veranda

Cinemax Veranda detine si o sala special dedicata copiilor, cu un design colorat, scaune si materiale de decor moi pentru siguranta copiilor si o zona de joaca pentru cei mici.

La nivel de tehnologie, Cinemax detine cel mai modern prototip de laser din piata romaneasca, cu rezolutie 4K, iar la nivel de sunet, pe langa sistemul Dolby Atmos din sala Ultra X, salile Cinemax au un sistem Christie Vive Audio, Cinemax fiind singurul din Bucuresti ce detine o astfel de tehnologie.

In privinta filmelor proiectate, Cinemax se axeaza pe filme mainstream - Hollywood blockbusters - dar planul slovacilor este sa includa si proiectii independente - filme romanesti si europene.

Preturile biletelor in cadrul Cinemax sunt de 19 lei in timpul saptamanii pana in ora 17:00 si 23 lei dupa ora 17:00. In weekend, preturile sunt mai mari, la fel si in cazul in care se opteaza pentru servicii premium - fotolii mai incapatoare, spatiu extra pentru coate, etc. Acestea se pot cumpara de pe site-ul Cinemax, care insa nu permite si rezervarea locurilor.

Cinemax Veranda

Wall-Street.ro a stat de vorba cu Claudia Gheorghe, Marketing Manager Cinemax Romania, despre planurile lantului de cinematografe pe plan local. Un interviu exclusiv, in curand pe Wall-Street.ro!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri