Se anulează festivalurile de muzică din vară?

Se anulează festivalurile de muzică din vară?

Anularea sau reprogramarea acestora depinde în mare măsură și de cum va evolua situația și ce măsuri vor dispune autoritățile. Cele mai recente restricții oficiale se referă la interzicerea evenimentelor în spații închise pentru 100 de persoane, printre acestea fiind incluse și activitățile de teatru, cinema sau chiar slujbele religioase.

Cu toate acestea, majoritatea festivalurilor de muzică au loc în aer liber, însă acest aspect nu este deloc reconfortant mai ales că audiența pentru un asemenea eveniment numără zeci de mii de oameni pe zi, iar recomandările sunt de a nu ieși în locuri aglomerate și cu multe persoane împrejur. Iată ce zic până în acest moment principalii organizatori de festivaluri de muzică din România.

Electric Castle

Electric Castle

Organizatorii Electric Castle, festivalul de muzică ce are loc în iulie, în Bonțida, spun că este prematur să se vorbească cu 4 luni înainte despre o eventuală amânare.

"Urmărim cu atenție evoluția situației și deciziile luate de autorități dar, pentru moment, organizarea festivalului continuă conform planului stabilit acum un an. Vom respecta toate recomandările autorităților, adaptate la situația din acel moment", spune Andi Vanca.

În ce context ar putea fi anulat Electric Castle 2020? "E o decizie care ține de o evoluție a actualei situații și de măsurile impuse de autorități pe care nu avem cum să le anticipăm. Publicul nostru trebuie să știe că pentru moment nu s-a schimbat nimic în planurile noastre. Ca ele să se concretizeze, avem nevoie de responsabilitate din partea tuturor și de respectare a sfaturilor date de autorități. așa că facem apel la respect reciproc și implicare, e cel mai bun mod de a ne proteja și a privi cu optimism înainte, inclusiv inspre o nouă ediție Electric Castle desfășurată în condiții normale".

Electric Castle 2020: când are loc și ce artiști vin

Mai mult, pentru a aduce vești bune festivalierilor care se întreabă dacă evenimentul se amână, organizatorii au anunțat un nou val de artiști. Printre aceștia se numără The Chemical Brothers, Aurora, Placebo, Machine Gun Kelly, Sheck Wes, Princess Nokia .

Alte nume confirmate pentru Electric Castle 2020 includ trupa americană twenty øne piløts, în premieră în România, Foals, The Neighbourhood, Fisher, Zhu, Purple Disco Machine (PDM), Rezz, Amon Tobin, Alec Benjamin, Camo & Krooked și High Contrast și Tommy Cash.

Festivalul de muzică din Bonțida are loc în acest an între 15 și 19 iulie. Abonamentele pentru editia a 8-a a Electric Castle sunt disponibile pe electricastle.ro la pretul de 499 lei plus taxe, festivalul oferind si posibilitatea achizitionarii lor in rate.

UNTOLD / NEVERSEA

UNTOLD / NEVERSEA

Organizatorii celui mai mare festival din România, UNTOLD, dar și a festivalului de la malul Mării Negre NEVERSEA, spun că pregătirile pentru festivaluri merg înainte, fiind încrezători că măsurile luate la nivel internaţional şi naţional în privinţa coronavirusului vor avea ca efect o evoluţie pozitivă în lunile care urmează.

"UNTOLD este o organizație responsabilă, care pune întotdeauna siguranța fanilor săi pe primul loc. Așa cum am obișnuit și până acum, prin colaborările pe care le avem cu toate autoritățile, oferim un exemplu de siguranță a evenimentelor în lume.

Este important să înțelegem și susținem pe deplin decizia autorităților de a lua măsurile ce se impun, pe termen scurt. Prevenția este esențială în această perioadă. Organizăm cele mai importante evenimente din an, știm cât de așteptate sunt de către fanii noștri, iar pentru a ne putea bucura de o vară plină de evenimente trebuie să tratăm situația obiectiv, cu calm și responsabilitate. În momentul de față, siguranța populației este cel mai important aspect, iar în acest sens ne manifestăm toată deschiderea și suportul nostru de a susține în orice fel eforturile autorităților.

Suntem în legătură permanentă cu autoritățile și urmărim evoluția situației cu responsabilitate. Din acest motiv îi sfătuim pe toți tinerii și nu numai, să se informeze corect, din surse credibile și autorizate, să urmeze recomandările autorităților și să țină cont de toate măsurile de prevenție instituite de acestea, menite să ducă la stoparea răspândirii virusului", spun organizatorii.

UNTOLD 2020: când are loc și ce artiști vin

Cea de-a șasea ediție a Untold are loc în acest an pe 31 iulie - 2 august în Cluj. Untold 2020 aduce în premieră în România pe The Pussycat Dolls, Iggy Azalea, Eryc Pridz, Amelie Lens și Charlotte de Witte. Primii trei DJ ai lumii, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix si David Guetta revin și ei la Untold 2020. Lor li se alatură The Script, Above and Beyond, Afrojack, Alesso, DJ Snake, Steve Aoki, Lost Frequencies, Paul Kalkbrenner, Tale of Us, Cirez D, Borgore, Dub FX, Rudimental DJ și Netski.

Abonamentele pentru ediția din acest an se regăsesc pe untold.com la prețuri începând cu 159 de euro plus taxe.

AWAKE Festival

AWAKE Festival

Organizatorii festivalului boutique Awake, ce ajunge anul acesta la a patra ediție, spun că nu au luat încă o decizie cu privire la posibilitatea de a anula sau reprograma festivalului. "Urmărim situația și evaluăm evenimentele ce au loc de pe o zi pe alta și vom demara acțiuni pe care le considerăm necesare când va fi timpul", a declarat pentru wall-street.ro Guido Janssens, fondator AWAKE.

Awake 2020: când are loc și ce artiști vin

A patra ediție a Awake are loc în acest an în weekendul 14-16 august, pe domeniul Teleki din Gornești, Mureș. Printre artiștii confirmați se numără JP Cooper, Asaf Avidan, White Lies, Dubioza Kolektiv, Asian Dub Foundation, Vița de Vie. Abonamentele costă 219 lei.

Summer Well

Summer Well

John Varbiu, agent de Booking și Artist Hospitality Manager pentru Summer Well, spune că deocamdată nu iau în calcul posibilitatea anulării festivalului ce are loc între 7 și 9 august, pe domeniul Știrbey, Buftea.

"Summer Well este ultimul dintre festivalurile importante așă că o eventuală decizie de tipul acesta va fi luată doar dacă este cazul", a declarat John Varbiu pentru wall-street.ro.

"În ceea ce privește măsurile de siguranță, pentru noi siguranța publicului a fost mereu o prioriatate. De exemplu, în cazul ediției din 2012, am decis să anulăm a doua zi de festival, indiferent de pierderile consistente pe care a trebuit să le suportăm, doar pentru că vremea nefavorabilă prezenta un risc pentru participanți și artiști", spune reprezentantul Summer Well.

Summer Well 2020: ce artiști au fost confirmați

Of Monsters and Men, Nothing but Thieves, Two Door Cinema Club, Woodkid, Tom Walker, Keane, Foster the People, Balthazar, L’Imperatrice, Jadu Heart, Digitalism, Bob Moses (club set) sunt artiștii confirmați până acum la Summer Well 2020.

Ediția de anul acesta este una aniversară, care marchează împlinirea a 10 ani de Summer Well în România. Prețul abonamentelor la Summer Well 2020 este de 275 lei + taxe.

SAGA Festival

SAGA Festival

SAGA, festival de muzică electronică ce are loc în centrul Bucureștiului, ar urma să debuteze între 5 și 7 iunie.

"Monitorizăm situația cu atenție, la fel ca ceilalți organizatori de evenimente, de altfel. În funcție de cum vor evolua lucrurile în următoarele câteva luni, până în apropiere perioadei pentru care SAGA Festival este programată, vom vedea ce decizie va fi necesară, în funcție de contextul existent în acel moment", spun organizatorii.

Ce măsuri de precauție va lua SAGA Festival? "Așa cum facem și în alte țări, cu siguranță vom aplica toate măsurile de securitate și de igienă, care sunt un “must” (absolut necesare) de altfel indiferent de context, măsuri precum: existența apei, a săpunului și de recipiente cu soluții pentru dezinfectare în spații dedicate, curățarea permanentă a perimetrului festivalului pe toată durata desfășurării evenimentului etc. Cu siguranță, ținând cont de contextul special, măsurile de siguranță și de igienă vor fi crescute.

Suntem însă optimiști și încrezători că vom reuși împreună să trecem peste contextul de acum, că lucrurile vor fi bune. Noi continuăm cu entuziasm pregătirile pentru organizarea celui mai de amploare festival de muzică din București. Doar dacă circumstanțele o vor cere, vom lua în considerare amânarea festivalului, având în vedere că sănătatea și siguranța participanților sunt prioritatea noastră.

SAGA Festival 2020: ce artiști vin în inima Capitalei

SAGA Festival, primul festival de muzică electronică de mare amploare din București, este proiectul ALDA și Insomniac, doi dintre liderii mondiali ai scenei electronic dance music.

SAGA Festival vine in Romania pe 5-7 iunie 2020 si aduce pasionatilor de festivaluri si de concerte o experienta muzicala absoluta: peste 150 de artisti, 5 scene care vor gazdui show-uri din mai multe genuri muzicale, sustinute de-a lungul a 3 zile de concerte si de distractie.

Noi artiști confirmați la SAGA sunt ADIN, ARTBAT, Dash Berli, Adam Beyer, Len Faki, Kölsch, Zara Larsson, Chris Liebing, Laidback Luke, Sunnery James & Ryan Marciano, Enrico Sangiuliano, Denis Sulta, Timmy Trumpet, Sven Väth, Vini Vici, Joris Voorn, Kevin de Vries si Reinier Zonneveld, alături de Alan Walker, Disclosure, Don Diablo, Faithless DJ set, Marshmello (singurul sau show din Romania), Meduza, Sam Feldt (Live), Sigala si Tiësto, cu care fanii se vor intalni pe 5-7 iunie 2020 la SAGA Festival, primul festival de muzica electronica de mare amploare din Bucuresti.

Fall in Love

Fall in Love

Festivalul de muzică Fall in Love se află la cea de-a doua ediție, ce ar urma să aibă loc între 4 și 6 septembrie. "În funcție de modul în care va evolua situația peste vară, Fall in Love fiind programat să aibă loc în toamnă, vom vedea ce decizie va fi necesară în contextul din acel moment", spun organizatorii.

"Ca și până acum, la alte evenimente organizate de noi, vom respecta măsurile obișnuite și deja aplicate de igienă (precum: existența apei și a săpunului în zone special amenajate, curățarea constantă a perimetrului festivalului, amplasarea de recipiente cu dezinfectant). La ediția programată să aibă loc în această toamnă măsurile de prevenție și de asigurare a igienei vor fi bineînțeles crescute", spun organizatorii.

Fall in Love Festival 2020: primii artiști anunțați

Mura Masa (UK), Little Dragon (SE), Lemaitre (SUA), Grasu XXL live band (RO), Guess Who live band (RO) si Spike (RO) deschid line-up-ul celei de-a doua editii. Fall in Love Festival va avea loc in perioada 4-6 septembrie 2020 la Palatul Mogosoaia. Pentru a sarbatori trecerea in noul sezon, Fall in Love, cel dintai festival al toamnei, va oferi 3 zile de concerte si de petreceri pasionatilor de festivaluri, cu 1 zi in plus fata de editia precedenta.

diMANSIONS Hit Music Festival

diMANSIONS Hit Music Festival

Festivalul de muzică diMANSIONS, ce are loc în Sfântu Gheorghe în weekendul 19-21 iunie, susține de asemenea că planurile continuă, la fel și activitatea organizatorică. Mai mult, organizatorii anunță că nu vor mai scumpi abonamentele, iar cazul extrem va fi cel al reprogramării evenimenului, nu al anulării.

"Înțelegând situația actuală și grijile pe care fanii noștri le au în acest moment, renunțăm să scumpim la 15 martie abonamentele, așa cum era estimat inițial. Ținem să menționăm că dorința și speranța noastră este ca festivalul să se desfășoare la data inițial programată. Cazul extrem va fi acela al amânării, și nu al anulării festivalului. Nu există în acest moment niciun risc de a vă pierde banii investiți în abonamente. Un abonament achiziționat acum poate reprezenta un sprijin important pentru ca pregătirile să continue în cele mai bune condiții", spun organizatorii.

"Într-un context alarmant pentru întreaga planetă, dorim să ne exprimăm susținerea pentru eforturile care se fac la această oră în țară pentru a limita efectul pe care îl poate avea virusul COVID 19 și totodată, subliniem importanța respectării măsurilor de prevenție. Echipa de organizare, deși supusă unor dificultăți fără precedent, va continua munca extraordinară de pregătire. Monitorizăm cu atenție evenimentele, ținem legătura permanent cu toți artiștii și partenerii noștri și evaluăm constant care sunt cele mai bune soluții în beneficiul publicului nostru", spun organizatorii.

Aflat la cea de-a doua ediție, festivalul are loc pe domeniul Castelului Miko din Olteni, Covasna, cu un lineup ce îi include pe GIPSY KINGS, BONEY M, CC CATCH, HERMES HOUSE BAND, REAL McCOY și mulți alții.

Sursa foto: Pixabay