Grupul britanic EMI a anuntat joi ca a primit o oferta de preluare din partea rivalului american Warner Music, aceasta reprezentand cea mai recenta oferta a ultimilor sapte ani, in care cele doua grupuri au lansat oferte reciproce de preluare, informeaza NewsIn.

EMI, al treilea grup muzical din lume, a precizat ca a primit aceasta oferta din partea grupului american dar nu poate oferi nici o granatie privind acceptarea acesteia. Analistii au speculat ca grupul EMI, ce promoveaza artisti precum Robbie Williams sau Coldplay, va primi o noua oferta de preluare dupa ce a emis doua avertizari financiare in ultimele cinci saptamani

EMI si Warner Music au incercat sa fuzioneze in 2000 si apoi din nou in 2003. in cursul anului trecut cele doua companii au fost implicate intr-o batalie de preluare reciproca, pentru suma de aproximativ 4,6 miliarde dolari, insa sperantele acestor grupuri muzicale au fost spulberate dupa ce un tribunal european a anulat fuziunea din 2004 dintre grupurile Sony Music, divizie a Sony Corp si MBG, detinut de Bertelsmann. Aceasta decizie judecatoreasca a dat nastere la incertitudini legate de posibilitatea obtinerii de aprobari din partea autoritatilor de reglementare, cele doua companii preferand sa abandoneze discutiile pana la clarificarea situatiei.

EMI a fost sever afectat in ultimele luni de performantele slabe ale produselor lansate recent precum si de scaderea continua a profiturilor obtinute din vanzarile de single-uri sau de albume, momentan preferintele consumatorilor fiind indreptate catre formatele digitale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri