Coca-Cola va lansat pe piata, sub conceptul \"Fanta World\", o noua bautura racoritoare cu aroma de grepfrut , Fanta Pink Grapefruit, iar campania de lansare va cuprinde si o petrecere online care se va desfasura pe site-ul Fanta.ro.
Noua Fanta Pink Grapefruit isi propune sa completeze gama de arome a brandului Fanta cu o aroma de grepfrut care, potrivit raportului companiei de cercetare de piata MEMRB, este una dintre cele mai apreciate de catre consumatorii romani. Potrivit raportului MEMRB, in anul 2006, aceasta aroma a reprezentat 2,6% din totalul pietei de bauturi carbonatate si 7,5% din totalul pietei de bauturi carbonatate cu arome de fructe.

"Segmentul bauturilor racoritoare carbonatate reprezinta aproape jumatate din totalul pietei de bauturi racoritoare fara alcool, acesta inregistrand o crestere de 9% fata de 2005 conform raportului Canadean, ceea ce spune ca, la fel ca peste tot in lume, si consumatorii romani sunt mereu in cautare de nou", a declarat Andreia Nastase, Flavors Brand Manager Coca-Cola Romania si Moldova, dupa cum informeaza NewsIn.

Noua bautura Fanta Pink Grapefruit va fi disponibila in ambalaje colorate de 0,25 litri, 0,5 litri si 2 litri. Produsul va beneficia in Romania de o campanie integrata de comunicare, spot TV, campanie outdoor, machete de presa, sampling si materiale promotionale la punctele de vanzare. Bautura se afla pe piata din 19 februarie 2007, iar campania de promovare a inceput pe 20 februarie cu partea de PR. Campania media va incepe in prima saptamana din martie. Potrivit agentiei Image Promotion, partea de creatie a fost realizata de grupul Ogilvy&Mather din Belgia, iar, in Romania, agentia McCann Erickson a adaptat spotul si a asigurat partea de media. Agentia Image Promotion se ocupa de campania de PR a produsului.

De asemenea, campania de lansare a produsului se va face si online, printr-o petrecere online care va avea loc joi, de la ora 20:00, pe site-ul Fanta.ro. Organizatorii estimeaza ca la petrecere vor participa p este 1.000 de internauti. Acestia vor putea asculta muzica, vor intra in camera de chat, vor trimite mesaje si vor putea participa la concursuri cu premii, potrivit aceleiasi surse.

Bautura racoritoare Fanta a fost produsa, pentru prima oara, in Germania acum 60 de ani. in prezent, Fanta exista in peste 200 de piete din intreaga lume. in Romania, Fanta Portocale a fost cea de-a doua bautura racoritoare introdusa pe piata dupa Coca-Cola. Dupa lansarea sa, in 1993, Fanta a introdus pe piata mai multe arome, precum Fanta Lamaie, Fanta Madness (cu aroma de strugure), Fanta Fructe de Padure, Fanta Shokata (cu aroma de soc si lamaie), Fanta Visine si Fanta Mango Beat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri