Bookster, biblioteca corporatiștilor, a lansat, la începutul pandemiei de Covid-19, serviciul de livrare a cărților acasă. Abonații bibliotecii moderne, în mare parte angajați ai multinaționalelor, au putut astfel să continue să împrumute cărți. Mai jos vedem care au fost cele mai citite cărți în pandemie, potrivit statisticilor Bookster.

Din martie și până acum, în topul lecturilor apreciate de cititori au rămas, similar cu anul trecut, cele din categoriile de romance, psihologie comportamentală și mister. S-a observat însă, o creștere a interesului pentru cărțile despre sănătate, atât a corpului, cât și psihologică. Printre titlurile populare se numără „Sănătatea are gust. Ghid pentru slăbit” de Mihaela Bilic sau „Călătoria către sine” de Irvin D.Yalom.

Mai mult, în ultimele luni au fost împrumutate mai multe cărți pentru copii, în special cele adresate vârstelor de 10-14 ani. Printre preferatele copiilor se numără „Charlie și fabrica de ciocolată”, de Roald Dahl și seria „Harry Potter”, de J.K. Rowling.

Citește și: Coronavirus | Bookster livrează acasă cărți pe perioada stării de urgență

În primele două luni de stat acasă, cititorii și-au dorit să descopere mai multe despre schimbările prin care treceau, atât la nivel personal, cât și profesional. Au fost populare lecturile despre noul Coronavirus și implicațiile sale, tranziția spre Work from Home, gestionarea anxietății sau despre activități pe care le poți face cu copilul de acasă. În plus, conținutul adăugat în bibliotecă în această perioadă a răspunde acestor nevoi punctuale.

Reprezentanții Bookster au remarcat în același timp o creștere semnificativă a consumului online în ultimele luni. Multe persoane și-au căutat sursele de informare în online în această perioadă și Bookster a venit în întâmpinarea lor diversificând atât temele abordate, cât și tipurile de materiale din bibliotecă (ebook-uri, podcasturi și povești audio pentru copii).

Bookster este prima bibliotecă publică modernă din România. De la deschiderea bibliotecii în 2013, cei 75.000 de cititori au făcut peste 3,5 milioane de împrumuturi. Aceștia au acces gratuit la peste 100.000 de cărți, articole, studii de caz și materiale video din diferite domenii, de la dezvoltare personală și profesională, la hobby-uri, beletristică și cărți de copii, accesând www.bookster.ro. Bookster oferă companiilor din România o serie de servicii care includ livrarea cărților împrumutate la sediul lor și campanii de încurajare a lecturii adresate angajaților.

Te-ar putea interesa și: STUDIU Bookster Acasă sau la birou? Cum abordează companiile din România întoarcerea angajaților la birou

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri