Compania de productie TV Endemol (creatorul show-ului \"Big Brother\"), care a fost scoasa la vanzare de actionarul majoritar Telefonica, a obtinut, in 2006, venituri inainte de taxe de aproximativ 180 de milioane de euro si a cerut ca vanzarea sa se faca cu precautie
Veniturile obtinute inainte de taxe de catre Endemol, in anul 2006, au crescut cu 16%, pana la 177,1 milioane de euro, datorita succesului de care s-au bucurat emisiunile companiei, au anuntat oficialii companiei. De asemenea, profitul net obtinut de Endemol in 2006 a crescut cu 17,2% pana la 96,8 milioane de euro, potrivit declaratiilor companiei.

"Odata cu reintegrarea Endemol Franta estimam ca cifra de afaceri va creste cu peste 20% in 2007", a mai anuntat compania, potrivit NewsIn. Anul trecut, vanzarile au crescut cu un sfert fata de 2005, pana la 1,12 miliarde de euro. Saptamana trecuta, actionarii Endemol au aprobat achizitia firmei franceze care face sa creasca valoarea intregii companii Endemol, ce a fost scoasa la vanzare. Endemol a anuntat ca veniturile inainte de taxe vor creste in 2007 cu 16,5 - 18,5%, incluzand aici si Endemol Franta.

Actiunile Endemol au crescut cu 26% de la inceputul anului curent, cand au aparut primele zvonuri privind vanzarea companiei. Luna trecuta, o sursa citata de Reuters, a declarat ca gigantul Telefonica vrea sa vanda, in primele trei luni ale anului 2007, cele 75 de procente pe care le detine la Endemol.

Analistii spun ca formatele de succes, reteaua globala si veniturile mari obtinute de companie sunt atractii puternice pentru potentialii cumparatori, iar diferite firme cu capital privat si cofondatorul Endemol, John de Mol, sunt vazuti ca posibili cumparatori. Cel mai mare operator din audiovizualul italian, listat la bursa, Mediaset, a anuntat ca este interesat de achizitie.

Compania Endemol a fost fondata in 1994 si este prezenta in 23 de tari, in Europa, America de Nord si America Latina, Asia, Africa si Australia. in 2000, compania a fost cumparata cu 5,5 miliarde de euro de corporatia de telecomunicatii si media Telefonica (Spania).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri