Cel mai mare grup de publicitate autohton independent, The Group, care detine, printre altele, agentia Media Investment (servicii de comunicare media), a preluat un pachet de 50% din actiunile agentiei de comunicare interactiva New Media Agency SRL, au anuntat reprezentantii The Group.
Tranzactia, a carei valoare nu a fost dezvaluita, s-a finalizat in urma cu doua saptamani, a precizat, pentru NewsIn, presedintele The Group, Zoltan Szigeti. Potrivit lui Szigeti, care este si fondator si actionar al The Group, actiunile New Media sunt impartite, in urma tranzactiei, intre The Group, cu 50 % din actiuni, si fondatorii companiei, Alin Zainescu si Ciprian Stavar, fiecare cu cate un pachet de 25 de procente.

"A detine operatiuni de interactive media a devenit un ' must-have' in industrie, a depasit stadiul de 'nice-to-have'. De aceea am preluat pachetul majoritar al agentiei New Media", a explicat Szigeti, citat de NewsIn. El a adaugat ca The Group a prospectat patru companii specializate in servicii interactive, inainte de a decide cumpararea de actiuni in agentia fondata de Zainescu, in 2002, si care numara clienti precum Adobe, Hill International sau Galileo.

The Group include companiile Media Investment (servicii de comunicare media), Nicola Porter Novelli (PR), House of Media (servicii comunicare media), Touch Communication (marketing direct), Q Research (cercetare), BT Production Group (productie publicitara), potrivit declaratiilor reprezentantilor companiei, pentru NewsIn. Actionarii The Group ii numara, printre altii, pe Zoltan Szigeti (unul dintre veteranii industriei de publicitate romanesti si fost sef al operatiunilor WPP in Romania), Mihaela Nicola (fost director general al grupului Ogivly, parte din WPP) si Ovidiu Florea (ex-MindShare, deasemenea parte din WPP).

Alin Zainescu, fondatorul New Media Agency si initiatorul proiectului ComunicatedePresa.ro, are 33 de ani si o experienta de peste 10 ani in comunicare si relatii publice. Zainescu a lucrat in mass media (Meridian, Baricada si Radio Romania), comunicare politica (Uniunea Fortelor de Dreapta si Alianta pentru Romania), publicitate (Ogilvy & Mather), educatie (Facultatea de Comunicare si Relatii Publice SNSPA).

Ciprian Stavar, 35 de ani, s-a lansat in industria publicitatii online in 1999 ca director pentru Romania la RomaniaByNET.com (parte a WorldByNET Inc. Houston, TX), unul dintre primii advertiseri si publisheri online din Romania. Acesta a lucrat la Softure.com, preluata in 2005 de catre Netbridge Investments, unde a dezvoltat prima versiune a lui AdClick, ad server utilizat in prezent de retele de site-uri cum ar fi Netbridge/Boom si de publisheri online (Vodanet, iMedia). Intre 2002 si 2004, Stavar a fost digital investment manager la MindShare Media, agentie care face parte din Ogilvy Grup, condus la vremea aceea de Szigeti si Nicola, fondatorii The Group.

Pana in august 2006, Stavar a fost marketing & communication director pentru Vodanet Media. Din 2006, este managing partner al New Media Agency si vicepresedinte IAB Romania (Interactive Advertising Bureau), asociatia industriei de publicitate online din Romania. Presedinte al IAB este Ovidiu Florea, managing director al Media Investment, parte din The Group.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri