Reprezentantii producatorului suedez de echipament pentru telecomunicatii Ericsson au anuntat ca au oferit 1,38 miliarde de dolari pentru a achizitiona televiziunea norvegiana Tandberg, oferta peste cea facuta de concurenta, in valoare de 1,2 miliarde de dolari.

Aceasta achizitie face parte din strategia Ericsson de a intra pe sectorul de IPTV (Internet Protocol Television), au declarat reprezentantii companiei suedeze, citati de Reuters, informeaza NewsIn.

"IPTV reprezinta pentru operatorii de telefonie mobila si cablu cea mai mare oportunitate din sectorul multimedia", a declarat directorul executiv Ericsson, Carl-Henric Swahnberg. "Ericsson si televiziunea Tandberg TV reprezinta o alianta puternica capabila de a oferi solutii IPTV complete", a mai spus el.

Reprezentantii companiei au declarat ca Ericsson a achizitionat deja 11,7 procente din actiunile Tandberg si ca detinatorii companiei norvegiene au fost de acord sa mai vanda inca 13 procente.

Ericsson a anuntat ca au oferit 17,23 de dolari pe o actiune Tandberg, cu 18,2 % peste pretul mediu de tranzactionare din ultimele trei luni si cu 10,4 % mai mult decat pretul oferit de compania americana de telecomunicatii, Arris Group.Televiziunea norvegiana Tandberg a raportat venituri de 350 de milioane de dolari pentru anul trecut.