Canalul HBO, deţinut de compania AT&T, a dominat gala de decernarea a premiilor Primetime Emmy, obţinând 30 de trofee, printre care pentru cel mai bun serial dramatic, ''Succession'', şi pentru cea mai bună miniserie, ''Watchmen'', în timp ce Apple Inc a obţinut primul său premiu după lansarea producătorului de iPhone pe piaţa streamingului de televiziune, informează Agerpres.

Platforma Netflix, pionieră în domeniul streamingului, a obţinut 160 de nominalizări şi a câştigat 21 de premii. Postul de televiziune Pop, deţinut de ViacomCBS Inc, a fost recompensat cu cel mai râvnit trofeu în categoria comedie, pentru cel mai bun serial de televiziune, acordat producţiei ''Schitt's Creek'', serial care a luat toate premiile din această secţiune, colectând în total nouă trofee.

Câştigarea unor trofee în cadrul celor mai prestigioase premii din industria de televiziune oferă o marcă de prestigiu pe care reţelele de televiziune o pot folosi în campaniile de marketing ce vizează creşterea numărului de privitori în peisajul concurenţial al industriei de divertisment. AT&T, Walt Disney Co, Apple şi alte companii au lansat servicii de streaming video pentru a face concurenţă Netflix.

HBO a dominat premiile Emmy timp de mulţi ani cu producţii de succes precum ''The Sopranos'', ''Sex and the City'' şi ''Game of Thrones''. Înaintea ceremoniei de duminică seară, a fost cel mai premiat canal de televiziune în 17 din ultimii 18 ani. Excepţia a fost în 2018, când Netflix şi HBO au obţinut un număr egal de trofee Emmy.

La ceremonia de anul acesta, miniseria HBO ''Watchmen'', a cărei acţiune se petrece într-o realitate alternativă, a fost recompensată în total cu 11 trofee, iar serialul dramatic ''Succession'', despre o dinastie din industria media, produs de acelaşi post, a obţinut şapte distincţii.

Printre premiile din palmaresul Netflix se numără trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru rolul din ''Ozark'', atribuit Juliei Garner.

Apple a obţinut primul Emmy după ce Billy Crudup a fost desemnat cel mai bun actor într-un rol secundar pentru performanţa din ''The Morning Show'', unde interpretează un director manipulator dintr-o reţea de televiziune zdruncinată de un scandal de hărţuire sexuală. Serialul este difuzat de platforma Apple TV+.

''The Mandalorian'', inspirat din universul ''Star Wars'', o producţie difuzată pe platforma de streaming Disney+ despre un vânător de recompense care îl protejează pe Baby Yoda, a câştigat opt premii.

Postul de televiziune Pop a obţinut premiul pentru cel mai bun serial de comedie acordat celui de-al şaselea sezon, ultimul, al producţiei ''Schitt's Creek'', despre o familie care îşi pierde averea şi este nevoită să locuiască într-un motel dărăpănat dintr-un oraş uitat de lume. Serialul a fost filmat în Toronto şi difuzat de postul CBC în Canada.

''Mulţumim CBC şi Pop pentru că l-au difuzat fără ezitare'', a spus creatorul şi unul dintre actorii din distribuţia serialului, Daniel Levy, în discursul de acceptare a trofeului.

Trofeele câştigate de ''Schitt's Creek'' reprezintă o victorie şi pentru Netflix. Serialul a fost difuzat de Netflix începând cu 2017, ceea ce a dus la o creştere a audienţei. Actorul Eugene Levy a mulţumit Netflix pentru ''scânteia care a părut să declanşeze tot'' ceea ce a urmat pentru serial.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri