Ministru britanic cere Netflix să anunțe că serialul “The Crown” este o ficțiune

Ministrul briitanic al Culturii, Oliver Dowden, a cerut Netflix să publice un disclaimer la începutul fiecărui episod al serialului The Crown prin care spectatorii să fie anunțați că filmul este o ficțiune, scrie CNN.

Actualul sezon al serialului The Crown a avut premiera în urmă cu doar câteva săptămâni. Filmul prezintă perioada tumultoasă din timpul domniei Reginei Elisabeta a II-a, din anii 1980, membrii familiei regale fiind adesea prezentați în situații deloc măgulitoare.

Oliver Dowden a declarat că fără un avertisment prealabil, serialul i-ar putea determina pe tineri să confunde ficțiunea cu faptele reale.

Cererea lui Dowden a fost însă criticată de istorici, aceștia considerând că solicitarea nu era necesară.

Sezonul 4 al serialului The Crown are ca principal subiect începutul relației dintre Prințul Charles și Prințesa Diana, precum și destrămarea mariajului pe măsură ce Charles a menținut o altă relație alături de Camilla Parker-Bowles.

Citeste si:
Top 10 lansări de filme și seriale pe Netflix în ianuarie
Top 10 lansări de filme și...

O serie de biografi regali au criticat în trecut serialul pentru că ar fi deviat de la faptele reale, însă creatorul acestuia, Peter Morgan, nu a susținut niciodată că evenimentele din The Crown ar fi 100% reale.

Sursa foto: Netflix

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri