Mecom investeste 840 mil. euro in publicatii europene

Publisherul britanic Mecom a anuntat vineri ca va cumpara actiuni la mai multe ziare europene, in valoare de aproximativ 840 milioane de euro, printre care si cotidianul german \"Berliner Zeitung\".

Pentru a avea bani de aceste investitii grupul Mecom va dubla capitalul de actiuni si va vinde 731 de milioane de actiuni la aproximativ 1,1 euro bucata. Actiunile Mecom au crescut recent cu 5,4%, pana la aproximativ 1,2 euro bucata, ceea ce reprezinta un record pentru companie.

Compania Mecom va cumpara cu 159 de milioane de euro 23,9% din publicatia olandeza "Koninklijke Wegener NV", de la publisherul Telegraaf Media Groep si va investi in diverse ziare regionale europene alte aproximativ 415 milioane de euro, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Mecom detine deja 15% din compania germana Berliner Verlag, care publica "Berliner Zeitung" si editia germana a "Financial Times". "Nu este niciun dubiu ca ziarele sunt in mijlocul unei revolutii si vom asista la o rapida schimbare a continutului si a modului in care sunt produse", a declarat directorul executiv Mecom, David Montgomery.

Dupa achizitiile planificate, grupul Mecom va creste numarul de exemplare pe care le vinde saptamanal, de la 18 milioane la 25 de milioane de exemplare.
Grupul Mecom este o companie de investitii londoneza, specializata in companii media care opereaza in Germania, Norvegia, Danemarca, Olanda, Polonia, Suedia, Ucraina si Lituania. Mecom a fost fondata in 2000 de David Montgomery, fostul director executiv al grupului Mirror, cel mai mare publisher britanic.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Peste 500 de branduri boicotează Facebook, inclusiv Unilever și Coca Cola
Setari Cookie-uri