Compania McDonald\'s a lansat un proiect-pilot in SUA, proiect prin care va distribui in restaurantele sale bauturi racoritoare produse atat de Coca-Cola, cat si de rivalul sau Pepsi.
McDonald's a decis, in 2006, sa incalce conventia potrivit careia fiecare retea de fast-food-uri vindea doar bauturile racoritoare de la una dintre companiile producatoare. Proiectul-pilot, demarat anul trecut in orasele texane Bryan si College Station si in Kansas, si prin care clientii McDonald's puteau alege intre produsele Coca-Cola si Pepsi, va fi extins in aceasta vara la nivel national, potrivit publicatiei AdAge.com.

Rezultatele proiectului-pilot au fost foarte bune, motiv pentru care McDonald's a fost convins sa extinda aceasta idee si pe alte piete cu o campanie de promovare programata pentru aceasta vara. McDonald's evita, in paralel, un razboi al sucurilor pe baza de cola, distribuind in restaurante si alte bauturi racoritoare precum Mountain Dew, Gatorade Propel Fitness Water si Lipton Tea.

The Coca-Cola Company controleaza 42,9% din vanzarile de sucuri pe canalele locale, urmata de PepsiCo cu 31,2% si de Cadbury Schweppes cu 14,9%, potrivit publicatiei Beverage Digest. The Coca-Cola Company controleaza 70% din vanzarile la dozator, ceea ce inseamna o treime din vanzarile locale si din profitul companiei in timp ce PepsiCo controleaza doar 20%.

Vanzarile de Coca-Cola prin restaurantele McDonald's reprezinta 10% din profiturile Coca-Cola in America de Nord.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri