Agentia McCann Erickson Romania este singura agentie romaneasca premiata la festivalul de publicitate Meribel, in competitia ‘Central Europe Cristal’.

In cadrul galei de premiere de pe 7 martie, in Varsovia, campania radio pentru Maggi, cu spoturile “Churchill” si “Marilyn”, semnata de agentia McCann Erickson Romania, a fost premiata cu ‘Radio Cristal’, devenind singura campanie autohtona premiata in cadrul concursului.

Printre lucrarile finaliste in aceasta categorie, s-au mai regasit inca trei semnate de McCann, in alte trei sectiuni ale concursului, respectiv: printurile “Mount Rushmore” si “Jane” (pentru Maggi) in categoria ‘Food’, si spotul “teava” (pentru MTV) in categoriile ‘Film’ si ‘Media’.

“A fost o competitie foarte dura. Zic asta pentru ca in juriu au fost alaturi de oameni de creatie, si oameni de client service sau clienti. Deciziile s-au luat prin vot secret si orice interferenta a fost exclusa. Rezultatele au fost surprinzatoare, ne asteptam sa luam mai mult din atatea nominalizari; dar asta face farmecul oricarui festival si noi ne bucuram pentru orice premiu primit", a declarat Adrian Botan, creative director CEE McCann Erickson.

‘Central Europe Cristal’ este o competitie in cadrul Festivalului de Publicitate de la Meribel, si isi propune sa premieze excelenta in creativitate in zona Europei Centrale. Printre celelalte tari participante, se regasesc Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Polonia, Rusia, Slovacia, si Ucraina.