Fiii lui Sam: O descindere în întuneric (Sons of Sam)

Fiii lui Sam: O descindere în întuneric (Sons of Sam)

Data lansării: 5 mai

Goana după „fiul lui Sam” a ținut o lume întreagă cu sufletul la gură în anii '70, însă povestea din spatele unuia dintre cei mai celebri criminali în serie din America a fost aproape dată uitării. Acum, însă, lucrurile s-au schimbat. În vreme ce arestarea și condamnarea lui David Berkowitz au însemnat sfârșitul coșmarului pentru cei mai mulți dintre locuitorii orașului New York, pentru jurnalistul Maury Terry, autorul cărții Ultimate Evil, adevăratul mister abia începea.

Convins că Berkowitz nu acționase singur, Terry avea să petreacă decenii încercând să demonstreze că rețeaua întunecată din spatele acestor crime era mai extinsă decât și-ar fi putut închipui oricine.

Această căutare a adevărului care-i scăpa mereu printre degete avea să-l coste totul. Cineastul Joshua Zeman (CROPSEY, MUNTELE CRIMELOR) a folosit imagini de arhivă, conversații cu oamenii cei mai apropiați de această investigație și propriile cuvinte și documente legate de caz ale lui Terry pentru a spune această poveste plină de învățăminte despre un bărbat care a pătruns adânc într-un labirint din care nu a mai reușit să iasă.

Dar oare Maury Terry vâna doar fantome sau Fiii lui Sam se află încă printre noi?

Monstrul (Monster)

Monstrul (Monster)

Data lansării: 7 mai

Monster este povestea lui Steve Harmon (Kelvin Harrison, Jr.), un elev eminent de șaptesprezece ani, al cărui univers se destramă în momentul în care este acuzat de crimă.

Filmul urmărește călătoria dramatică a acestui elev inteligent și apreciat din Harlem, care studiază filmul la un liceu de elită și care trece printr-o bătălie juridică dificilă, care l-ar putea trimite la închisoare pentru tot restul vieții.

Cotitura (Milestone)

Cotitura (Milestone)

Data lansării: 7 mai

Acest film emoționant spune povestea lui Ghalib, un șofer de camion de vârstă mijlocie, îndurerat după o recentă tragedie în familie. În timp ce se luptă să facă față urmărilor nefericitului eveniment, bărbatul trece printr-o criză existențială, provocată de posibilitatea de a-și pierde slujba în favoarea unui nou angajat mai tânăr.

Toate acestea se petrec tocmai când kilometrajul camionului lui Ghalib ajunge la 500.000 de kilometri, un adevărat record în cadrul companiei pentru care lucrează.

Moștenirea lui Jupiter (Jupiter's Legacy)

Moștenirea lui Jupiter (Jupiter's Legacy)

Data lansării: 7 mai

După aproape un secol în care au avut grijă ca omenirea să fie în siguranță, supereroii din prima generație sunt nevoiți să privească spre copiii lor care trebuie să continue tradiția. Tensiunile cresc atunci când tinerii supereroi, dornici să-și demonstreze valoarea, luptă pentru a se ridica la înălțimea legendarei reputații a părinților lor, dar și la înălțimea propriilor standarde.

Bazată pe romanele grafice semnate de Mark Millar și Frank Quitely, Moștenirea lui Jupiter este o dramă extraordinară cu supereroi, a cărei acțiune acoperă mai multe decenii și abordează complexitatea dinamicii create de relațiile de familie, putere și loialitate.

De la producătorii executivi Mark Millar, Frank Quitely, Lorenzo Di Bonaventura, Dan McDermott, Steven S. DeKnight, James Middleton și Sang Kyu Kim, Moștenirea lui Jupiter îi are în distribuție pe Josh Duhamel, Leslie Bibb, Ben Daniels, Elena Kampouris, Andrew Horton, Mike Wade, Matt Lanter și Ian Quinlan.

Banii, pe înțelesul tuturor (Money Explained)

Banii, pe înțelesul tuturor (Money Explained)

Data lansării: 11 mai

Cei mai mulți dintre noi avem o relație complicată cu banii, care, uneori, ne provoacă anxietate sau devin o adevărată obsesie. Adesea îi tratăm cu nesăbuință, iar alteori evităm pur și simplu să discutăm despre asta.

Însă Banii, pe înțelesul tuturor abordează deschis subiectul și explică modurile în care cardurile de credit ne pot juca feste, felul în care împrumuturile pentru studenți au devenit o criză, motivele pentru care cei mai mulți dintre noi nu vom putea economisi suficient pentru viața la pensie și felul în care putem fi atrași în direcția unor comportamente riscante sau, mai rău, de diverse înșelătorii.

Serialul descrie slăbiciunile pe care le avem cu toții atunci când este vorba despre bani, metodele necinstite prin care se profită de acest lucru și cele mai bune strategii de a ne descurca prin întregul hățiș.

Oxygen

Oxygen

Data lansării: 12 mai

Oxygen este un thriller franțuzesc, regizat de Alexandre Aja. Filmul spune povestea unei tinere femei (Mélanie Laurent, 6 din umbră, Ticăloși fără glorie) care se trezește într-o capsulă criogenică fără să știe cine este sau cum a ajuns acolo.

Pe măsură ce rămâne cu tot mai puțin oxigen, trebuie să-și reconstruiască memoria pentru a găsi o cale de a scăpa din acest coșmar.

Ce mai face familia Upshaw (The Upshaws)

Ce mai face familia Upshaw (The Upshaws)

Data lansării: 12 mai

Bennie Upshaw (Mike Epps), capul unei familii de culoare din clasa muncitoare din Indianapolis, este un mecanic fermecător, plin de bune intenții, dar complet aiurit, care încearcă din răsputeri să-și facă datoria și să se ocupe de familia formată din Regina (Kim Fields), soția sa, cele două fiice mai mici (Khali Daniya-Renee Spraggins, Journey Christine), primul său născut (Jermelle Simon) și fiul adolescent (Diamond Lyons), provenit din relația cu o altă femeie (Gabrielle Dennis), toate acestea în timp ce o tolerează pe veșnic ironica sa cumnată (Wanda Sykes) și fără vreo rețetă sigură pentru succes.

Dar familia Upshaw este hotărâtă să reușească, să progreseze și să rămână unită. Serialul Ce mai face familia Upshaw este creat de Regina Hicks în colaborare cu Wanda Sykes, amândouă ocupându-se și de producția executivă împreună cu Mike Epps, Page Hurwitz și Niles Kirchner.

HALSTON

HALSTON

Data lansării: 14 mai

Miniserialul HALSTON îl urmărește pe legendarul designer de modă (Ewan McGregor), care face din denumirea marcantă, inventată de el un imperiu internațional al modei sinonim cu luxul, sexul și faima și definitoriu pentru epoca în care a trăit, respectiv anii '70 și '80, petrecuți la New York.

Însă o preluare agresivă îl obligă să se lupte pentru a păstra controlul asupra celei mai prețioase resurse pe care o deține, numele „Halston”. Producătorii executivi ai serialului sunt Ryan Murphy, Ian Brennan, Alexis Martin Woodall, Daniel Minahan, care este și regizorul serialului, Ewan McGregor, Christine Vachon și Pamela Koffler de la Killer Films, Eric Kovtun și Sharr White.

Femeia de la fereastră (The Woman in the Window)

Femeia de la fereastră (The Woman in the Window)
Data lansării: 14 mai
Izolată din cauza agorafobiei de care suferă, Anna Fox începe să urmărească prin ferestrele casei ei din New York familia perfectă care tocmai s-a mutat peste drum. După ce devine martora unei crime îngrozitoare, încep să iasă la iveală tot felul de secrete și devine evident că nimeni nu este ceea ce pare.
Anna Fox (Amy Adams) locuiește la New York, este psiholog de copii și suferă de agorafobie. Privind pe fereastră, începe să urmărească o familie perfectă, care locuiește peste drum. Viața ei este dată peste cap în momentul în care, fără să vrea, devine martora unei crime îngrozitoare.
Filmul este bazat pe captivantul roman de succes, adaptat de Tracy Letts și dezvăluie secrete șocante dintr-o lume în care nimeni nu este ceea ce pare. Acest thriller psihologic plin de suspans îi are în distribuție pe Amy Adams, Gary Oldman, Anthony Mackie, Fred Hechinger, Wyatt Russell, Brian Tyree Henry, Tracy Letts, Jennifer Jason Leigh și Julianne Moore.

Armata celor morți (Army of the Dead)

Armata celor morți (Army of the Dead)

Data lansării: 21 mai

În urma apariției zombilor în Las Vegas, un grup de mercenari își asumă riscul suprem, aventurându-se în zona aflată în carantină pentru a da cea mai mare lovitură încercată vreodată.

Sursa foto: Shutterstock