Grupul Ringier Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 62 milioane euro (210 milioane lei), cu 19% mai mult fata de 2005, a anuntat Alexander Theobald, general manager Ringier Romania, in cadrul unei conferinte de presa.
Pentru Ringier, 2006 a fost un an al recordurilor la noi in tara. Compania a avut anul trecut un profit cu 60% mai ridicat comparativ cu anul 2005, cand acesta a ajuns la aproximativ 5 milioane euro. Lansarea cotidianului gratuit Compact si distribuirea zilnica a celor 150.000 de copii, au fost un punct forte al evolutiei cifrelor companiei.

Potrivit reprezentantilor Ringier, anul 2007 va fi un an al consolidarilor, un an in care se va acorda atentie colaborarii si creerii de sinergii in jurul investitiei facute in Kanal D. Intrebat daca experimentul are sanse sa fie exportat, presedintele Ringier AG, Michael Ringier, a declarat ca succesul pe piata romaneasca a experimentului va face posibila exportarea acestuia si in alte state.

Ringier se confrunta acum cu o situatie mai putin placuta datorita migratiilor destul de importante ale unor angajati catre grupul nou format de presa, Adevarul Holding.

La nivel de grup, cifra de afaceri a Ringier a crescut cu 6,5% fata de anul 2005, ajungand la 825 milioane euro. Compania a inregistrat si o usoara majorare a profitului, care a ajuns la aproximativ 41 milioane euro. Din cauza investitiilor de amploare facute in 2006, marja de profit (5,1% pe anul 2006) a celui mai mare trust de presa din Elvetia nu a reusit sa o egaleze pe cea a anului precedent, care a fost de 5,3%.

Urmand tendinta ultimilor ani, cifrele de afaceri ale grupului din Europa centrala si de Est au inregistrat cresteri de 15%, ajungand la 265 milioane euro. La aceasta crestere au contribuit noile lansari si majorarile cotelor de piata ale titlurilor existente. Contributia acestor piete la cifra totala de afaceri a concernului a crescut de la 29.8% la 32.1%.

Domeniul editarii de presa in Elvetia a crescut considerabil pe baza acordarii unor bugete de publicitate mai mari presei scrise. Practic cresterea s-a ridicat la 35 milioane euro, o crestere cu 2.5% mai mare fata de anul 2005.

Din August 2006, Ringier Romania are urmatoarele divizii: Boulevard and Sports (Libertatea si ProSport), Economic and Reference (Capital si Evenimentul zilei), Free (Compact), Magazines (toate revistele Ringier), Services (departamentele de infrastructura) si Distribution. Structura organizationala internationala a fost si ea redefinita la finele lunii Septembrie. Principalele stiri care au privit Romania au fost reprezentarea directa a Romaniei in Board-ul international si numirea unui nou General Manager si a unui Director de Distributie pentru Romania.

Ringier are peste 6800 de angajati in 12 tari, publica in jur de 130 de ziare si reviste, produce 20 de emisiuni TV si are peste 50 site-uri de internet si unsprezece tipografii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri