OnlyFans, platforma prin care utilizatorii se pot abona pentru a avea acces la conținutul digital creat de alte persoane, a anunțat că va interzice materialele explicit sexuale postate pe site. Live stream-urile cu tentă puternic sexuală erau principalul tip de conținut publicat pe platformă, unii utilizatori câștigând lunar sume de ordinul zecilor sau chiar sutelor de mii de dolari de pe urma acestora.

”Pentru a asigura sustenabilitatea pe termen lung a platformei și pentru a continua să avem o comunitate deschisă de creatori și fani, trebuie să schimbăm termenii și condițiile”, a anunțat compania.

OnlyFans a subliniat că măsura vine ca urmare a unor cereri din partea partenerilor bancari și a finanțatorilor. Decizia va avea efect de la 1 octombrie.

Anunțul reprezintă o schimbare masivă având în vedere faptul că în ultimii ani conținutul destinat adulților explodase pe OnlyFans. Platforma permite creatorilor să ofere conținut gratis (stream-uri live, clipuri video, mesaje, etc.) sau în schimbul unui abonament plătit. Creatori de conținut de pe OnlyFans mai pot câștiga bani și din donații sau din mesaje plătite de fani.

Website-ul lansat în 2016 are 130 milioane de utilizatori și își plătește cei 1,5 milioane de creatori de conținut cu peste 5 mld. de dolari în fiecare an.

OnlyFans se descrie ca fiind un loc dedicat fotografilor, muzicienilor, actorilor și altor creatori care pot câștiga astfel bani din activitatea lor. În ciuda acestui fapt, site-ul este cunoscut pe internet ca fiind una devărat ”rai” pentru creatorii din industria sexuală și pentru influencerii care vor să promoveze accesul al conținut sexual plătit.

Sursa foto: Shutterstock / Mehaniq

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri